Houten vloer isoleren

Het isoleren van uw vloer is een belangrijk onderdeel van de isolatie van uw woning.
Het optimaal isoleren van uw huis begint met het plaatsen van een goede vloerisolatie. Veel warmte gaat verloren via de vloer. Het goede nieuws is dat dit probleem goed is op te lossen. Er zijn diverse materialen die u kunt gebruiken om een vloer te isoleren zoals PIR, EPS of glaswol.

Houten vloer isoleren

Kruipruimte isoleren

Wilt u gaan isoleren dan is het aanpakken van de onderkant van de begane grondvloer niet de meest efficiënte stap. Hoe goed dit ook gebeurt, u blijft altijd last houden van wat vocht en tocht. Een betere oplossing is om de hele kruipruimte met schuimbeton op te vullen. Schuimbeton is beter dan bijvoorbeeld wol of kunststof isolatieplaten (tempex), folie-isolatie of met gespoten isolatieschuim.

Soorten kruipruimte isolatie

Schelpen

Schelpen hebben van nature een sterke isolerende werking en vormen tevens ook nog eens het meest duurzame isolatiemateriaal dat er op de markt is terug te vinden. De schelpen worden in de kruipruimte geblazen door middel van een pomp. Wel verliezen schelpen hun werking als ze onder water komen en zijn zeer zwaar (700 kilo per kubieke meter).

Isolatieparels

Isolatieparels is in principe piepschuim isolatie dat gemaakt is van EPS. De parels zijn niet alleen gemakkelijk in de kruipruimte te storten (ook als deze onbegaanbaar is), bovendien blijven de parels op beperkte hoogte drijven en lijden geen schade aan vocht. Hierdoor vormen ze een goede mogelijkheid voor kruipruimtes waar water in staat.

Isolatiechips

Isolatie chips bestaan uit koolstof en waterstof. Deze chips worden in de kruipruimte gestort of geblazen. Het gebruik van isolatiechips in de kruipruimte is erg populair maar er moet gezegd worden dat dit isolatiemateriaal eerder een matig isolerende werking heeft.

Categorieën: Isolatie