Gietenvloer kleuren

Een gietvloer is een fantastische vloer wanneer we over vloeren praten. Gietvloeren zijn allround design betonvloeren met een naadloze afwerking dat met eindeloze woonstijlen gecombineerd kan worden! Dit word allemaal mogelijk gemaakt door het diverse soorten gietvloer en het leverbaarheid in kleuren. De vloer is vrijwel leverbaar in iedere kleur. Wilt u groene, blauwe, gele of rode vloer? Of toch maar een authentieke kleur zoals bruin? Dat kan allemaal! Laat u inspireren door alle mogelijkheden!

Populaire gietvloer kleuren?

Tegenwoordig zijn gietvloeren met grijstinten heel erg in. Dat komt doordat grijstinten een neutrale kleur is en hierdoor makkelijk te combineren is met vele woonstijlen. Dit is handig voor wanneer je over een paar jaar weer eens een nieuwe woonstijl wilt gaan uitproberen. Daardoor heb je veel vrijheid en zijn je opties niet begrensd. Gietvloeren met grijstinten zijn ook vaak toegepast in moderne, strakke en industriële woonstijlen.

Laatste tijd merken we dat gietvloeren met bruintinten weer terugkomen. Bruintinten is een ideale kleur wanneer je een authentieke gevoel tot leven wilt brengen in uw ruimtes. Een gietvloer met bruintinten creëert een knus maar ook een gezellige en betrouwbare sfeer in uw ruimte.

 

Gietvloer woonkamer

Gietvloer kleuren en invloed op de ruimte

De kleur van een vloer speelt een grote rol van hoe de ruimte uit ziet. Als je een ruimte binnen loopt is meestal de vloer wat de eerste opvalt. Kleuren kunnen de ruimte een knus en gezellig gevoel geven (koude kleuren) of meer een vrij en rustig gevoel creëren (warme kleuren). Kleuren hebben invloed op onze onderbewustzijn. Veel meer dan wij over na kunnen denken. Wat voor effecten een kleur heeft is universeel en kan verschillen per land en cultuur. Maar kleuren kunnen bepaalde gevoelens oproepen en emoties geven. Dit heeft allemaal te maken met de kleuren psychologie. Dus daarom is het kiezen van de juiste kleur voor je vloer erg belangrijk. Een vloer kan je niet zomaar verplaatsen en je moet er jarenlang van kunnen genieten.

Wat moet ik kiezen?

Gietvloeren komen bijna in alle tinten voor. Dat is heel leuk maar hierdoor kan het kiezen van de juiste vloer dat bij u past erg moeilijk maken. Zoals eerder vermeld een vloer speelt een zeer grote rol over de uiterlijk van de ruimte. Als u houdt van om overzicht te houden dan kunt u voor een warme kleuren (lichte kleuren) gaan. Houdt u meer van knusse ruimtes dan passen koude kleuren meer bij u. Kunt u niet kiezen tussen warme en koude kleur? Dan kan je altijd voor een gietvloer met een grijstint gaan. De kleur grijs is een neutrale kleur. Hierdoor is het ook moeiteloos toe te passen in vele woonstijlen.

Als u nog steeds niet weet welke gietvloer kleuren bij u past kom gerust langs bij onze showroom. Wij zijn maandag t/m zaterdag open voor een adviesgesprek op afspraak. Of kijk op Pinterest voor inspiratie zoek dan op woonstijlen met gietvloeren.

Gietvloer
Gietvloer
Gietvloer
Gietvloer
Gietvloer

 

Wat kost een gietvloer

Wat zijn de kosten van een gietvloer?

Kosten gietvloer voor m2 excl. btw Prijsen zijn geschat
vloer 20 – 50 m2 € 3.150,-
vloer 51 – 100 m2 € 66,32 per m2
vloer 101 – 150 m2 € 54,90 per m2
vloer 151 – 200 m2 € 49,76 per m2

 

De exacte prijs voor een gietvloer is afhankelijk van uw situatie en kleur wensen. Vraag daarom juist een vrijblijvend een offerte aan voor een mooie prijsopgaaf. De prijs is geheel afhankelijk van het type gietvloer, aantal vierkante meters, ondergrond, woonplaats, de complexiteit van het project en de gewenste kleur. Als basisprijzen hanteren wij onderstaande tarieven. Heeft u nog vragen? Neem hieronder telefonisch contact met ons op.