Gietenvloer kleuren

Een gietvloer is een fantastische vloer, wanneer we over vloeren praten. Het is een naadloze designvloer dat vrijwel in iedere kleur voorkomt! Rood, groen, blauw of toch, maar een authentieke kleur zoals bruin? Zegt u het maar, want het kan allemaal! Dankzij de wijde variatie aan gietvloer kleuren en naadloze afwerking kan de vloer met eindeloze woonstijlen worden gecombineerd. Hierdoor zit er wel altijd wel wat tussen voor jouw. Daarnaast helpt Woodstock graag bij het kiezen van de juiste gietvloer kleur.

 

Wat is een gietvloer?

Voordat we verder gaan over welke gietvloer kleuren het beste bij jouw past is het wel belangrijk om te weten wat een gietvloer is natuurlijk. Een gietvloer is een industriële eindvloer met een naadloze afwerking. Daarnaast is een gietvloer zelf-nivellerende eindvloer. De vloer is voor zowel woningen als bedrijfspanden geschikt. Dat komt, doordat een gietvloer zeer geschikt product is dat met vele voordelen komt. Wij leveren verschillende soorten gietvloeren. Wil je meer weten over gietvloeren en de voordelen ervan? Dan kan je naar onze pagina over gietvloer gaan, want daar lees je alles over gietvloeren.

 

Populaire gietvloer kleuren?

Tegenwoordig zijn gietvloer kleuren met grijstinten heel erg in. Dat komt, omdat grijstinten een vrij neutrale kleur is, en hierdoor ontzettend makkelijk te combineren is met vele soorten woonstijlen. Dit is handig voor, wanneer je over een paar jaar weer eens een nieuwe woonstijl wilt gaan uitproberen. Daardoor heb je veel vrijheid en zijn jouw opties nooit begrensd. Vervolgens worden gietvloeren met grijstinten vaak toegepast in moderne of industriële ingerichte woning. Dat zijn namelijk één van de vele soorten woonstijlen waar het kan worden toegepast.

Naast de grijstinten merken we de laatste tijd dat gietvloeren met bruintinten ook weer terugkomen. Bruintinten is een ideale kleur, wanneer je een authentieke gevoel tot leven wilt brengen in huis. Een gietvloer met bruintinten creëert een knus, maar ook een gezellige en betrouwbare sfeer in huis. Dat kan een heerlijk gevoel geven, wanneer je thuiskomt naar een lange dag.

 

gietvloer woonkamer

Welke invloeden hebben kleuren in een ruimte?

De kleur van een vloer speelt een grote rol bij het bepalen van het uiterlijk van uw ruimte. Als je een kamer binnen loopt is meestal de vloer wat de eerste opvalt. Want de kleur van de vloer kan de sfeer in huis heel sterk bepalen. Want stel als je een knus en gezellig sfeer in huis wilt hebben dan kunt het voor elkaar krijgen door donkere/koudere tinten te gebruiken. Die kleuren kunnen de kamer veel kleiner laten lijken. Terwijl lichtere/warmere tinten meer een ruimtelijk gevoel creëren. Kleuren hebben veel invloed op ons onderbewustzijn. Veel meer dan wij over na kunnen denken. Dus hou er daarom rekening mee dat elke kleur zowel positieve als negatieve betekenissen met zich mee draagt. Want wat voor effecten een kleur is universeel en kan verschillen per land en cultuur. De betekenis van een kleur en wat voor emotie, of gedrag naar boven brengt heeft allemaal te maken met de kleurenpsychologie. Dus daarom is het kiezen van de juiste kleur voor je vloer erg belangrijk. Een vloer kan je niet zomaar verplaatsen en je moet er jarenlang van kunnen genieten.

 

Welke gietvloer kleur moet ik kiezen?

Gietvloeren komen bijna in alle kleuren voor. Dat is heel leuk en gezellig, maar hierdoor kan het kiezen van de juiste vloer dat bij jouw past aardig moeilijk maken. Zoals eerder vermeld een vloer speelt een zeer grote rol over het uiterlijk van de ruimte. Als je niet uitkomt welke kleur gietvloer je moet kiezen raden wij eerst aan om wat vragen aan jezelf op papier te zetten en de tijd neemt om te beantwoorden. Hierdoor kunt een beter beeld vormen welke kleur gietvloer het beste bij jouw past.

Om de juiste gietvloer kleur te kiezen kan je bijvoorbeeld deze vragen aan jezelf stellen:

  1. Heb je liever dat je goed overzicht hebt in huis, dan zijn lichte kleuren wat voor jouw. Hierdoor krijgt meer een ruimtelijk gevoel. Ben je niet zo´n fan van dat, en hou je liever van ruimtes dat een knus/klein uitziet, dan raden we sterk aan om kijkje te nemen bij donkere kleuren?
  2. Wat vind je leuk om te doen? Hou je van boswandelingen dan kan je voor groen- of bruintinten gaan. Als je van de zee houdt dan kunt u voor blauw- of zandtinten gaan.
  3. Welke seizoen vindt je leuk? Als je van de zomer houdt, dan zijn geeltinten misschien wat voor jouw, herfst dan kunt voor oranjetinten of bruintinten gaan, winter blauw-, wit of grijstinten gaan en lente groentinten bijvoorbeeld.

Als je niet te veel moeite wilt stoppen in de kiezen van gietvloer kleur van dan kan je altijd gietvloer met een grijstint nemen. De kleur grijs is zoals eerder in de tekst vermeld een vrij neutrale kleur. Hierdoor is het ook moeiteloos toe te passen in vele woonstijlen en blijft u er jaren van genieten!

Pinterest voor inspiratie

Vervolgens is het ook mogelijk om op Pinterest te zoeken op gietvloeren voor inspiratie. Je kan via de app of de site kijken voor afbeelding van woonkamers met gietvloeren. Je kunt vervolgens daarin zoeken op gietvloeren kleuren voor inspiraties. Hierdoor vorm je een beter beeld met hoe het uitziet en welke woonstijl het beste bij jouw past. Of komt langs onze showroom om jezelf persoonlijk te laten adviseren door één van onze experts.

 

Onze collectie gietvloer kleuren

Hieronder zie je een galerij met populair gietvloer kleuren die wij leveren. Naast de onderstaande kleuren gietvloeren die je hieronder ziet leveren nog allemaal andere kleuren. Let op de kleuren kunnen een beetje afwijken na aanschaf. Dit heeft voornamelijk te maken de lichtinval in jouw huis en allemaal andere factoren.

Gietvloer kleuren Ultra grey

Ultra grey

Gietvloer kleuren Jute 1

Jute 1

Jute 2

Jute 2

Gietvloer kleuren Jute 3

Jute 3

kleuren gietvloer Earth brown 1

Earth brown 1

Earth brown 2

Earth brown 2

Gietvloer kleuren Olive brown 1

Olive brown 1

Olive brown 2

Olive brown 2

Olive brown 3

Olive brown 3

Gietvloer kleuren Feather

Feather

Gietvloer Berghain

Berghain

Gietvloer kleuren Bildenberg

Bildenberg

Gietvloer kleuren Chicago

Chicago

kleuren gietvloer Coloseum

Coloseum

Gietvloer Juvelen

Juvelen

Gietvloer Kuggen

Kuggen

Gietvloer kleuren Leeds

leeds

Mastella

Mastella

Gietvloer kleuren Notre dame

Notre dame

Pada

Pada

Gietvloer kleuren Palms

Palms

Preston

Preston

Serra

Serra

 

Wat kost een gietvloer

Wat zijn de kosten van een gietvloer?

Kosten gietvloer voor m2 excl. btw Prijsen zijn geschat
vloer 20 – 50 m2 € 3.150,-
vloer 51 – 100 m2 € 66,32 per m2
vloer 101 – 150 m2 € 54,90 per m2
vloer 151 – 200 m2 € 49,76 per m2

 

De exacte prijs voor een gietvloer is afhankelijk van jouw situatie en kleur wensen. Vraag daarom juist een vrijblijvend een offerte aan voor een mooie prijsopgaaf. De prijs is geheel afhankelijk van het type gietvloer, aantal vierkante meters, ondergrond, woonplaats, de complexiteit van het project en de gewenste kleur. Als basisprijzen hanteren wij onderstaande tarieven. Heb je nog vragen? Neem hieronder telefonisch contact met ons op.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.