Betonverf

Met de betonverf van Woodstock vloeren maken wij uw vloer met een uitstraling van beton of een andere kleur die u wenst. Door de betonverf op kleur te laten mengen, maakt u van uw vloer een echte blikvanger. Zo is een betonnen vloer maar ook de wand eenvoudig toe te passen in elke woning, kantoor of bedrijfsruimte. U kunt zelf de verf aanbrengen of dit door Woodstock laten doen. Als u de betonverf zelf aan wilt brengen, is het belangrijk om onderstaande stappen goed door te nemen. Hiermee is succes vrijwel verzekerd.

Voorbehandeling ondergrond

Betonverf kan niet zomaar op de betonnen ondergrond worden aangebracht. Voordat u betonverf aanbrengt, is voorbehandeling altijd noodzakelijk. Deze voorbehandeling bestaat uit 4 onderdelen:

1) Heel goed schoonmaken met een hogedrukreiniger
2) goed schuren
3) stofvrij maken en ontvetten
4) aanbrengen van een eventueel vochtscherm

Betonverf

Per onderdeel volgt hierna een korte uitleg

Schuren ondergrond

Voor een gelijkmatige en strakke afwerking van de betonnen vloer moeten oude verfresten of aanwezige coating verwijderd worden. Dit kan het beste met grof schuurpapier zodat de vloer of wand voldoende ruw blijft voor een goede hechting. Is de vloer te glad, dan is het verstandig deze op te ruwen met bijvoorbeeld een staalborstel.

Ontvetten ondergrond

Een schone en vetvrije ondergrond is absoluut noodzakelijk voor een goed eindresultaat. Maak de ondergrond goed schoon en gebruik een ontvetter. U kunt hiervoor speciale ontvetters kopen maar ammoniak is ook prima geschikt. Gebruikt u ammoniak in huis, zet dan ramen en deuren tegen elkaar open voor een goede ventilatie. Een goede verhouding van ammoniak en water is ongeveer 1 liter ammoniak op 10 liter water. Let op: gebruik altijd handschoenen als u met ammoniak werkt.
Vraag in de bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of Hornbach, welke handschoenen geschikt zijn om met ammoniak te werken.

Vochtscherm aanbrengen bij betonverf

Het vochtscherm is een laag of coating die ervoor zorgt dat de betonverf niet in de ondergrond door kan dringen. Het vormt een beschermende laag tussen de betonverf en de ondergrond. Daarnaast zorgt deze laag ook voor een betere hechting van de verf. Het vochtscherm wordt aangebracht nadat de vloer schoongemaakt, geschuurd en ontvet is. Na het aanbrengen moet de vloer goed drogen.

De ondergrond is nu gereed voor het aanbrengen van de betonverf.

Betonverf vloer

Vaak wordt betonverf als vloerverf gebruikt. Houd alleen rekening met de verschillen tussen 1-component en 2-componenten producten voor beton. Met een 2-componentenverf voor binnen zorg je voor een optimale mechanische belastbaarheid, net als een paar andere voordelen. Het meest duurzame resultaat, maar helaas geen verf waar je buiten gebruik van kunt maken. De temperatuurverschillen zijn daar te groot, waardoor de verf zou gaan scheuren of barsten.

betonverf

Betonverf voor Buiten en Betonverf voor binnen

De beste betonverf voor buiten of binnen hangt van veel factoren af. Wat is de ondergrond? Is er de hele dag zon? Zal het nat worden? Hoe intensief wordt het gebruikt? De verf die buiten wordt gebruikt, moet aan hoge eisen voldoen. U wilt tenslotte dat het lang meegaat. Naast beton kunt u met betonverf ook veel andere ondergronden schilderen. Bijvoorbeeld: muren gemaakt van baksteen, stucwerk, tegels en zelfs hout. Hieronder leggen we uit welke verf u het best kunt gebruiken voor buiten en binnen gebruik.

Betonverf buiten

1 componenten betonverf is het beste voor buitengebruik. Die producten zijn bestand tegen temperatuurschommelingen tussen -20 en +50 graden Celsius. Met de 2-componenten betonverf voor buiten is dat simpelweg niet haalbaar. De verf zou gaan scheuren of barsten, omdat die producten geen elasticiteit te bieden hebben.

Betonverf voor binnen

Voor binnen schilderwerk kunt u kiezen tussen 1-componenten of 2-componenten verf. Deze laatste is perfect geschikt voor professioneel en zelfs industrieel gebruik. Bijvoorbeeld op een garagevloer waar een auto komt te staan ​​of in een werkplaats waar zware machines worden geplaatst.  Gebruik in andere gevallen de 1-component producten.

Betonverf muur

Met betonverf op uw muren krijgt het interieur een ruw, onbewerkt, industriële betonlook. De betonlook muurverf is in veel verschillende kleuren en variaties beschikbaar. In een industrieel interieur wordt op grote schaal betonverf gebruikt. Wanneer u de wanden behandeld met betonlook verf krijgt uw interieur meteen een industrieel karakter. Betonlook verf kunt u ook toepassen op andere diverse oppervlakten zoals: meubels en trappen, maar ook bij gebruik op bijvoorbeeld metaal of accessoires. Een betonlook effect wordt het meest gebruikt voor een betonlook muur en dan vaak in de woonkamer. Daarmee creëert u meteen een betonlook woonkamer.

Zwarte betonverf

Zwarte betonverf is niet de variant waar mensen aan denken. Zo denken mensen vaak dat een zwarte vloer een kamer een sombere uitstraling zal geven. Niets is verder van de waarheid verwijderd. Zwarte verf kan uw woonkamer chique en stijlvol maken, zeker als u contrasterende (lichte of felle) kleuren gebruikt voor muren en meubels en de vloer afwerkt met een zijdeglans vernis. In een bedrijfsgebouw kan een vloer bedekt met zwarte verf en een satijnen toplaag zorgen voor een rustige werkomgeving. Ook hier speelt een stijlvolle uitstraling een rol, als u bijvoorbeeld kiest voor een zwarte vloer in uw kantoor of wachtkamer. In garages, magazijnen en andere industriële ruimtes is zwarte verf ook handig om sommige vlekken minder zichtbaar te maken.

Uiteraard kan Woodstock u de materialen leveren die u nodig heeft als u zelf aan de slag wilt met betonverf. Ziet u het niet zitten om het zelf te doen? Wij nemen het werk graag van u over.

Heeft u vragen of advies nodig? Vul dan ons contactformulier in.

Categorieën: Vloerafwerking

Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.