Betonvloer laten storten

Wilt u een nieuwe betonvloer laten storten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres voor zowel ruwe industriële betonvloeren als glad afgewerkte, gevlinderde betonvloeren. Een betonvloer kan veel gewicht dragen zonder dat deze snel beschadigt. Zware machines en vrachtwagens zaken dan niet zo snel weg.

Voor bedrijfsloodsen is een industriële betonvloer een prima optie, maar een betonvloer is ook uitstekend geschikt voor winkels en kantoren. Een betonvloer kan ook worden gebruikt als oprit naar een loods. Betonvloeren zijn ook populair in de woningbouw. Dat is niet zo gek, want de vloer heeft een unieke en stoere uitstraling, en zijn helemaal hip. Daarnaast gaat de betonvloer lang mee, en kunt u er veel verschillende kanten mee op.

Betonvloer storten

Gladde gevlinderde betonvloer

Vlinderen
Als u echt een mooie strakke betonvloer wilt laten storten in uw woning of kantoor, dan kunnen wij de betonvloer nabehandelen met een vlindermachine. Dit is een speciale machine voor het afwerken van betonvloeren. Hiermee kan het oppervlak worden afgevlakt, en word de vloer gladder. Het vlinderen van een betonvloer gebeurt als de betonvloer nog aan het uitharden is en de betonvloer net belopen kan worden.

Ruwe betonvloer laten storten

Betonvloer storten
Een betonvloer voor een fabriekshal of bedrijfsterrein hoeft niet strak te worden afgewerkt. Belangrijk is dat de vloer een zware belasting aan kan, en lang mee gaat. Een industriele betonvloer moet gewapend worden met staal om een echte stevige vloer te maken. Hierin zijn verschillende mogelijkheden, zoals enkele wapening of dubbele wapening.

Betonpomp huren

Wilt u zelf beton gaan storten? Dan kunt u bij ons ook een betonpomp huren, eventueel met pompmachinist. Hun machinist heeft altijd de juiste kennis van zaken en kan u eventueel ter plekke nog van advies voorzien. Meestal adviseren wij u om gebruik te maken van een kleine flexibele betonpomp. Met onze betonpompen kunt u tot 300 meter ver pompen, of tot en met 8 verdiepingen hoog. Voor grote projecten kunnen wij een grote pomp op een vrachtwagen aanbieden.

Hoe storten wij een betonvloer

Voorbereiding

De ondervloer moet voldoende stabiel zijn voor dat het beton kan worden gestort. Hiervoor kunt u bij voorbeeld isolatieplaten of vulzand gebruiken. Hierover moet u een laag plasticfolie aanbrengen, zodat er geen bocht uit de betonspecie kan weglopen. Het is belangrijk dat de folie voldoende ruim word aangebracht, ander kan de folie gaan scheuren.

De betonvloer storten

Een betonvloer storten doen wij met behulp van onze eigen betonpompen. Nadat het beton een is gestort brengen wij de betonvloer met behulp van een laser op de juiste hoogte. Een betonvloer is een nogal dikke vloer die bestaat uit 8 tot 12cm. Een dunnere vloer heeft een grotere kans op scheurvorming en beschadigingen. Een te dikke vloer heeft een erg lange tijd nodig om uit te harden.

Afwerking

Nadat een betonvloer is gestort word de vloer vaak ook goed afgewerkt. Hierdoor gaat de betonvloer langer mee. Door uw betonvloer te polijsten en te impregneren slijt uw betonvloer veel minder snel. Ook is het makkelijker om de vloer later schoon te maken. Een betonvloer is vaak na twee dagen beloopbaar. De betonvloer heeft meestal een week nodig per centimeter dikte om volledig uit te harden. Dit is echter afhankelijk van het weer en de luchtvochtigheid. In droog warm weer zal de betonvloer sneller uitharden.

Voorwaarden prijzen beton storten

Onderstaande prijsindicaties zijn nadrukkelijk slechts indicatief, en zijn alleen van toepassing voor opdrachten binnen Noord-Holland, met een inhoud van minder dan 12m3, een oppervlakte van minder dan 50m2 en een dikte tussen 10cm en 12cm. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van het aantal ruimtes op locatie.

Voor alle overige bouwprojecten bieden wij een prijsstelling op maat aan via een offerte.

Betonpomp huren

U kunt bij ons een betonpomp huren voor een minimale periode van 2 uur voor een bedrag van €370,- Elk extra halfuur kost €60,- extra. De verhuur van de betonpomp begint vanaf aankomst op locatie totdat de pomp weggaat van de werklocatie.

Prijzen

Betonijzer aanbrengen prijs 2023

Als wij de betonvloer storten, moet er ook altijd betonijzer in.
Wij rekenen hiervoor €150,- vaste kosten.
- Als het 1 ruimte betreft rekenen wij €18,- per m2.
- Als het 2 ruimtes betreft rekenen wij €21,- per m2
- Als het 3 ruimtes betreft rekenen wij €23,- per m2.

Betonvloer storten prijs 2023

Wij rekenen hiervoor €300,- vaste kosten
Als u beton besteld om een betonvloer te storten bedraagt de prijs €135,- per kuub.
Onder de 9 m3 rekenen wij een aanvullende €25,- aan ondervracht kosten.

Nabehandeling beton prijs 2023

Als wij de betonvloer storten, moet deze worden na behandeld.
Wij rekenen hiervoor €150,- vaste kosten.
- Van 0 t/m 20 m2 rekenen wij €30,- per m2.
- Van 20 t/m 40 m2 rekenen wij €25,- per m2.
- Van 40 t/m 50 m2 rekenen wij €20,- per m2.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.