*Prijzen zijn slechts indicatief, en zijn geen definitieve aanbieding voor werkzaamheden. Voor een definitieve prijsopgave kunt u een offerte aanvragen.

De prijs van een zandcementdekvloer is afhankelijk van de laagdikte (hoe dik de vloer is) en het aantal vierkante meter. Meestal is de vloer 6 a 7 centimeter. De prijs per m2 van het smeren van een cementdekvloer kost tussen de €25 en €55 per vierkante meter. Maar dat is een ruim begrip. Bij extra isolatie, vloerverwarming of krimpnetten stijgen of dalen deze kosten.

Hieronder gaan we even een voorbeeldprijs voor u uitwerken voor een ondergrond van 80 vierkante meter die 7 cm dik is.

Het smeren van deze vloer is ongeveer 1000 euro exclusief de btw.

Er is 6 kuub zand nodig en 50 zakken cement.
50 zakjes cement kosten  €4,60 per zak. Dit is totaal 230 euro exclusief btw.
Vloerzand kost €51,75 per kuub. Er is totaal 6 kuub nodig, dus dat kost in totaal 310 euro exclusief btw.

De prijs voor 80 m2 is dus 1540 euro exclusief de btw. Met btw erbij kost het ongeveer 1840 euro per 80 vierkante meter. Dit is in totaal ongeveer 23 euro per m2 inclusief btw.
Let op! Het gaat hier op een  langzaam drogende cementdekvloer zonder extra sterke vezels . Een cementdekvloer met extra sterke vezels kost  2 euro per m2 extra. Een sneldrogende cementdekvloer kost  1,50 per m2 extra.

Wat kost een zandcement dekvloer

Cementdekvloer

Een cementdekvloer is de afwerkvloer die bovenop de draagvloer komt te liggen. Het is nog steeds ruwe zandcement dat je nog steeds niet echt als afwerkvloer kunt gebruiken. Het is dus echt een ondervloer. Hierdoor kun je een vlakke ondervloer realiseren of de ondervloer op hoogte brengen. Bekijk de cementdekvloer

Wat kost een zandcement dekvloer of zandcement kostprijs of cement dekvloer prijs. Hier vind u de kosten van cement en de prijs per M2

Maar welke soort vloer en vloerverwarming heeft u nodig en wat geeft de beste isolatiewaarde als u kies voor vloerverwarming?

Wij als vloerenbedrijf krijgen de vraag  wat kost het aanleggen of storten van verschillende soorten betonvloeren zoals een zandcementdekvloer.

de klanten vragen:

  • Hoe dik moet is een zandcementdekvloer? Antwoord is rond de 7 cm
  • Hoe lang moet een zandcement dekvloer drogen? Antwoord is 7 weken bij 7 cm dik
  • Wat kost een zandcement vloer leggen per m2? Antwoord is rond de 24 euro
  • Hoe dik wordt een betonvloer gestort? Antwoord is rond 10 CM
  • Wat kost een betonnen vloer storten? ongeveer 90 euro per m2.

Al deze  vragen beantwoorden wij op onze website.

Zo komen alle werkwijzen aan bod en geven wij ook de prijsinformatie die u moet weten voordat u over gaat tot het laten leggen van een zandcementvloer of het laten storten van een betonvloer in uw woonkamer, badkamer of voor u aan- of uitbouw.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.