Vloerverwarming kosten wat kost vloerverwarming

Vloerverwarming kosten

vloerverwarming kosten- Wanneer je op zoek bent naar een mogelijkheid om het comfort in je woning aanzienlijk te verbeteren is het altijd interessant om even in de richting van vloerverwarming te kijken.

Vloerverwarming kan zowel worden toegepast als bij- als hoofdverwarming. Dit zorgt er voor dat je niet alleen altijd kan rekenen op lekker warme voeten waar in je woning je ook mag zijn, bovendien is het ook nog eens zo dat probleemloos verschillende ruimtes kunnen worden verwarmd. Op deze manier hoef je dan ook geen rekening meer te houden met de aanwezigheid van radiatoren die veel ruimte in beslag nemen. Wil jij ook graag investeren in verwarming voor je woning, maar zou je eerst een goed beeld willen hebben van de gemiddelde kostprijs die hieraan verbonden is? Twijfel dan niet langer, lees snel verder en ontdek welke kosten er aan het toepassen van vloerverwarming precies verbonden zijn.

Vloerverwarming kosten

Bespaar met uw vloerverwarmingspomp

Door de pomp te voorzien van een zogenaamde tijd schakelaar kan je steeds genieten van een zo optimaal mogelijk voordeel. Dit is het geval omdat de pomp alleen maar aanslaat wanneer er echt nood is aan extra warmte en dus niet continue hoeft te draaien. Het mag dan ook duidelijk zijn, ben je op zoek naar een interessante mogelijkheid om het rendement van je vloerverwarming op te krikken, dan is het beslist de moeite waard om te investeren in een moderne vloerverwarmingspomp.

Korte terug verdien tijd

In het meest ideale geval is het mogelijk om de terugverdientijd van vloerverwarming te beperken tot een periode van 10 – 15 jaar (gemiddeld). Om dit te kunnen realiseren dient er echter niet alleen rekening te worden gehouden met het systeem op zich, maar ook met de ruimte waarin deze wordt toegepast. Alleen in een goed geïsoleerde ruimte kan een zo optimaal mogelijk rendement worden behaald.

Met vloerverwarming bespaar je jaarlijks zo’n 180-250 m3 gas. Als we uitgaan van een gasprijs van 0.75 eurocent per m3 gas dan kom je uit op een gemiddelde jaarlijkse besparing van ongeveer 227 euro

kijk ook op KIWA

Categorieën: Vloerverwarming

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares