Betonvloer

Vloerverwarming in de betonvloer

Indien u op zoek bent naar een stoere, strakke, vlakke en slijtvaste industriële betonvloer met een natuurlijke uitstraling, dan is woonbeton zeker een doordachte en duurzame keuze. Welke uitstraling u ook wenst, alles is mogelijk omdat de vloer in talloze kleuren afgewerkt kan worden. Woonbeton is een tussen 7 en 12 centimeter dikke cementgebonden vloer die een authentieke uitstraling heeft en bovendien op elke ondergrond kan worden aangebracht. Een woonbetonvloer is een milieuvriendelijk en duurzaam product omdat het ten eerste bestaat uit een mix van cement, pigmenten en water en er ten tweede geen chemische oplosmiddelen in zijn verwerkt. Verder lezen.

Woonbetonvloer

De voordelen van de woonbetonvloer

 • Betonlook: strak en robuust
 • Diverse kleuren
 • Perfect te combineren met voerverwarming
 • Uitstekende isolatie in combinatie met schuimbeton
 • Afgewerkt met een vochtwerende laag geschikt voor vochtige ruimtes
 • Kleurvast en UV-stabiel
 • Makkelijk te onderhouden
 • Vriendelijk voor mensen met een stofallergie
 • Slijtvast en vloeistofdicht
 • Brandveilig en geluidsisolerend
 • Behoudt tot 20 jaar zijn uiterlijk

Vloerverwarming

Een vloerverwarmingssysteem kan bestaan uit speciale slangen of matten waarin warmte doorheen gaat. De buizen met warm water geven geleidelijk hun stralingswarmte af aan de vloer, en de vloer zorgt voor een hele gelijkmatige warmteverdeling. Zeker als de ruimte eenmaal op temperatuur is, hoeft u een stuk minder bij te verwarmen dan bij een traditioneel verwarmingssysteem. Onze vloerverwarmingssysteem kunt u in de zomer ook gebruiken om uw woning af te koelen met koud water. Verder lezen.

Vloerverwarming in de betonvloer

De voordelen

 • Op termijn een lagere energierekening
 • Hele winter warme voeten
 • In de zomer te gebruiken als koeling
 • Meer ruimte door ontbreken radiatoren
 • Goed te combineren met diverse vloeren
 • Gelijkmatig verdeelde warmte

Vloerverwarming in de betonvloer

Woonbeton is toepasbaar in iedere ruimte van uw woning. Vandaag de dag leggen veel mensen in bijna iedere ruimte van hun woning vloerverwarming. Vloerverwarming in de betonvloer is daarom een logisch gevolg. Woonbeton en vloerverwarming gaan goed samen omdat woonbeton een massieve massa heeft. Hierdoor geeft het product een goede warmtegeleiding. Woonbeton de warmte goed en lang vast. In combinatie met vloerverwarming kunt u ook kiezen voor onze energiezuinige gevlinderde woonbeton vloer. Deze energiezuinige variant is een aangepaste mix van uw woonbeton. Verder op deze pagina leest u meer over het energiezuinige woonbeton.

Totaalpakket: isolatie, vloerverwarming en eindvloer

Vloerverwarming combineren met één van onze vloeren? Kies voor ons totaalpakket! We isoleren dan de vloeroppervlakte eerst met schuimbeton. Hier bovenop brengen we de verwarming aan met de dekvloer (magnesiet, anhydriet of zandcement). Ten slotte leggen we de eindvloer aan: woonbeton, laminaat of parket. Bij woonbeton heeft u geen dekvloer nodig en storten we het woonbeton direct over de verwarming heen.

Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we het totaalpakket aanbieden tegen een uitstekende prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt heeft.

Vloerisolatie

Vloerverwarming in de betonvloer
We beginnen met het aanbrengen van het isolatiemateriaal voordat we beginnen met de vloerverwarming. Hierdoor haalt u een beter rendement uit uw verbouwing. We gebruiken meestal schuimbeton of geïsoleerde noppenplaten als isolatiemateriaal.

Een goede dekvloer

Anhydrietdekvloer
Bovenop de vloerverwarming brengen wij een dekvloer aan. Meestal adviseren wij u om te kiezen voor een anhydrietvloer, omdat deze vloer een maximaal rendement biedt met vloerverwarming. Als een anhydrietvloer geen optie is, kunt u ook kiezen voor een zandcement- of magnesietvloer.

Een strakke afwerkvloer

Eindvloer

Ten slotte leggen we de eindvloer aan. Dit is bijvoorbeeld laminaat, parket, PVC of iets anders dat u leuk vindt. In plaats van laminaat en parket kunt u ook kiezen voor een woonbetonvloer. In dit laatste geval heeft u geen dekvloer nodig en storten we het woonbeton direct over de verwarming heen.

Kosten vloerverwarming in de betonvloer

De kosten van vloerverwarming

Meestal betaalt u ongeveer €25,- tot €30,- per vierkante meter. De kosten van vloerverwarming zijn echter afhankelijk van meerdere factoren, waardoor een prijsindicatie eigenlijk altijd maatwerk is. Vloerverwarming als hoofdverwarming is duurder dan vloerverwarming als bijverwarming. Het legsysteem dat u gebruikt heeft ook invloed op de prijsindicatie. Bij grotere opdrachten of een combinatieopdracht kunnen wij eventueel kwantumkorting aanbieden. Voor een uitgebreide uitleg kijk op onze pagina vloerverwarming kosten.

Kosten van woonbeton

De kosten van woonbetonvloeren variëren tussen de € 50,00 tot € 120,00 per m2 en is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de bereikbaarheid van de stortplek en de oppervlakte van de ruimte. Als u exact wilt weten wat de kosten zijn voor uw project vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Ondanks dat het mogelijk is zelf een woonbetonvloer te plaatsen, raden wij dit niet aan. Het leggen van een woonbetonvloer is een ingewikkeld proces waar vakmanschap bij komt kijken.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.