Waarom inzagen van de betonvloer?

De Betonvloer (gietvloer) krimpt of zet uit door de verandering van het weer, zonlicht en temperatuur verschil. Zo krimpt beton bij kou en zet het uit bij hoge temperatuur uit. Hierdoor treden spanningsvelden in het vloer oppervlak op welke tot gevolg kan hebben dat het oppervlak gaat (in)scheuren. In (woon)betonvloeren ontstaan dan ook vaak krimpscheuren. Dit heeft nadelige gevolgen voor het aangezicht als er teveel krimp scheuren zijn. Voor de slijtvastheid van de vloer kan dit geen kwaad.

waarom een betonvloer inzagen?a

 

Om dit te minimaliseren kunnen we van Woodstock vloeren het vloeroppervlak kort na het storten voorzien te worden van zogenaamde zaag voegen. Deze verdelen de betonvloer op strategisch gekozen posities waar wij denken waar de vloer gaat scheuren. Dat is meestal bij licht inval , deur ingangen. De zaag snedes (voegen) tussen deze maakt “blokken”, mits goed aangebracht. als krimp- of uitzetnaden, welke de betonvloer in staat stelt te “werken”. Bij de betonvloer maken we ook wel een zaagplan met een mooi profiel, welke we met u doornemen. Het zaagplan tekenen we op de vloer af, waarna we de dilatatievoegen aanbrengen. De zaagdiepte en breedte van de dilatatievoegen wordt in overleg met u bepaald om de vloerverwarming niet te beschadigen binnenvloeren zagen we doorgaans één derde van de totale dikte diep en in buitenvloeren zagen we ruim één derde diep. De breedte van de dilatatievoegen varieert van 3mm tot 9 mm. Na het dilateren van de betonvloer maken we de vloer helle maal schoon en laten we deze helemaal weer netjes voor u achter.

Dilatatievoegen afdichten (kitten)

Woodstock vloeren kan gedilateerde betonvloeren dicht te kitten en laten hierdoor geen vuil tussen de naden komen. Voor bedrijven als garages, cafe,s en restaurants kan een dichte vloer prettig zijn. Om zowel een werkende als (vloeistof)dichte betonvloer tot stand te brengen, laten we dus de dilatatievoegen vullen met kit. De kit zorgt er voor dat de betonvloer wel kan werken, zonder dat er meer scheuren aan de oppervlakte ontstaan. Ook zorgt de kit ervoor dat de naad in de vloer vloer dus stof- en dicht is.