Gietvloer kosten

Wij van Woodstock vloeren hebben verschillende gietvloeren in ons assortiment vloeren
U kunt uw gietvloer helemaal samenstellen zoals u dat wilt. U bepaalt de sfeer. Houdt u bijvoorbeeld liever van een strakke en egale vloer? Of gaat u toch voor de stoere, robuuste industriële betonlook vloer?
De gietvloeren van woodstock kunnen we onderverdelen in meerdere type vloeren, namelijk de epoxygietvloer (EP vloer) , de polyurethaan gietvloer (PU vloer) en de cementgebonden gietvloer zijn bij ons zeer populier. Alle typen gietvloeren kunnen eenvoudig over onze ondervloeren worden aangebracht. En daarnaast hebben we natuurlijk ook nog de coatingvloer.

Gietvloer

Wat zijn de verschillen?

Het belangrijkste verschil tussen epoxy en polyurethaan zit hem in de hardheid. Epoxyvloeren zijn heel erg hard en daarom zeer geschikt voor toepassing in winkels en industriële ruimtes. Voor particulier gebruik zijn polyurethaan gietvloeren heel geschikt, aangezien deze vloeren wat zachter aan dan epoxyvloeren en bovendien elastisch. Door deze eigenschappen zijn PU gietvloeren beter bestand tegen krassen en geven ze meer loop- en wooncomfort.

Onze cementgebonden gietvloer

Dit is een mooie gietvloer op basis van cement. Een cementgebonden gietvloer heeft de uitstraling van een echte gepolijste betonvloer. Dit geeft uw interieur een stoer en industrieel uiterlijk.
Een cementgebonden gietvloer wordt daarom onterecht ook soms ook wel eens betonvloer genoemd. Echter, de cementgebonden gietvloer bestaat uit soms meer dan twee of meer lagen. De hoofdbestanddelen van deze vloer bestaan uit zand, cement en water. De cementgebonden gietvloer is circa 3 tot 7 mm dik.
Onze cementgebonden vloer krijgt als finish een beschermende coating waardoor vocht en vuil zo veel mogelijk worden afgestoten.
In de praktijk wordt een cementgebonden vloer als een gietvloer benoemd, maar strikt genomen klopt dit niet. Dit type cement gebonden vloer is namelijk minder of zelfs niet zelfnivellerend, wat net een van de belangrijkste kenmerken van gietvloeren is. Het maakt uw vloeruitstraling robuust en stoer en uniek.

de gevlinderde betonvloer heeft ook die geweldige robuuste industriele look maar wordt op een andere manier aangebracht. Een betonvloer is een hoogwaardig product op basis van een cement en kunst hars. In tegenstelling tot traditioneel stucwerk op basis van kalk of gips, wordt het beton niet gemengd met water, maar met een speciale vezels of beton ijzer waardoor het product erg sterk wordt.

Kan de gietvloer toegepast worden in vochtige ruimtes?

Een cementgebonden gietvloer van 2 tot 7 mm is NIET geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes, zoals douches/badkamers. De vloer heeft hiervoor een te open structuur. Wilt u een vloer met een betonlook in de badkamer dan kunt u beter kiezen voor onze polyurethaan gietvloer met betonlook, ofwel DUO Art gietvloer. Een betonvloer kan wel mits deze zeer goed in nabehandeld


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.