Troffelvloer

Bent u op zoek naar een vloer die sterk, duurzaam en zeer onderhoudsvriendelijk is? troffelvloerHou je van de moderne industriële look? Dan is de troffelvloer (of mortelvloer) de ideale keuze. Wat zijn de mogelijkheden van dit soort vloer voor uw huis of bedrijf? Hoeveel besteedt u per vierkante meter om de vloer glad te strijken? En hoe installeert de professional het? In dit artikel vind je alles!

Wat is een troffelvloer?

Een troffelvloer word ook vaak gezien als mortelvloer. Het is een naadloze vloer gemaakt van een mengsel van fijngemalen steen en kunsthars. Dergelijke vloeren lijken erg op steentapijten, maar hebben een fijnere steenstructuur. Door de kleine poriën ziet troffelvloer er ook gladder en egaler uit dan steentapijten. De troffelvloer is gecoat met 2 soorten coatings waardoor een zeer sterke, slijtvaste, vloeistofdichte en gemakkelijk te onderhouden vloer ontstaat. Deze vloeren vind je doorgaans op de volgende locaties: Fabrieksgebouwen Cateringzaken Ziekenhuis- en tandheelkundige praktijken, dokterspraktijken publieke gebouwen, woonkamers en slaapkamers, badkamers, keukens, toiletten en garages.

Troffelvloer eigenschappen

In het verleden werden troffelvloeren vooral toegepast in industriële omgevingen, maar door hun vele voordelen zie je ze ook steeds vaker terug in woningen met een strakke industriële uitstraling. Daarnaast vind je bij ons altijd een troffelvloer die past bij jouw huis en interieurstijl.

U heeft meerdere opties op de volgende gebieden:

1. Korrel

De korrelgrootte van de steen in een troffelvloer varieert van 0,3 mm tot 2 mm. Dit is veel beter dan een steentapijt (1 tot 6 mm). Hoe fijner de deeltjes, des te gladder en gelijkmatiger het uiterlijk van de troffelvloer.

2. De dikte

De gemiddelde dikte van een deze vloer is 5 à 6 mm. Kiest u echter voor een steen met een kleinere korrelgrootte, dan kunt u een dunnere epoxyvloer plaatsen. De dikte is natuurlijk ook afhankelijk van de toepassing en belasting. In de garage kies je bijvoorbeeld het beste voor een dikkere vloer dan in de slaapkamer.

3. Materiaal en kleur

U kunt kiezen uit diverse niet-vervagende natuursteen- en troffelvloerkleuren. Wil je een troffelvloer met betonlook? Houd je meer van zwarte of beige vloeren? Of zijn felrode, blauwe of groene tinten geschikter voor uw interieur? Alles is mogelijk. U kunt zelfs de troffelvloer polijsten met speciale effecten (zoals logo’s of tekeningen). Op deze manier kunt u een uniek ontworpen vloer krijgen.

4. Glans

Professionals gebruiken 2 lagen kunsthars (epoxyhars) beschermlaag om uw troffelvloer af te werken. Hierdoor krijgt de vloer een gesloten, vloeistofdichte structuur en een gladde en makkelijk te reinigen ondergrond. U kunt kiezen voor glanzend of mat. U kunt beslissen wat het beste bij de stijl van de kamer past.

 

Wat is de beste keus?

Dit hangt vooral af van uw eigen wensen en de functie van de vloer. Zo wordt aangeraden om een ​​troffelvloer dikker te gebruiken in een garage dan in een keuken. Uw keuze qua kleur, deeltjesgrootte en glans hangt geheel af van de gewenste uitstraling. Een expert van troffelvloeren geeft je graag meer uitleg over de mogelijkheden op maat van jouw situatie en wensen.

 

Voordelen troffelvloer

  • Sterk
  • Lange levensduur
  • geluiddempend
  • Zeer hygiënisch
  • slijtvast
  • Geschikt voor gebruik van vloerverwarming
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Beschikbaar in veel kleuren (volledig personaliseerbaar)

Nadelen troffelvloer

  • plaatsing duurt lang
  • niet zelfnivellerend