Tempex platen, ook wel EPS of piepschuim genoemd, kan gebruikt worden voor het isoleren van vloeren, muren en daken. Wij leveren dit product als vloerisolatie, maar ook als opvulmateriaal voor uw vloeren. Het belangrijkste voordeel van dit product is de goede isolatie waarde in combinatie met het lage gewicht. Wilt u uw huis laten isoleren? Dan zijn tempex platen een goede keus.

Schuimbeton is eventueel een interessant alternatief voor tempex platen. Het is minder milieu belastend, en geeft minder snel overlast met ongedierte.
Schuimbeton is licht, goedkoop, gaat lang mee en is makkelijk aan te brengen.

Voor contact kunt u bellen naar: 06-51863302

Tempex platen

Voordelen

Veel bedrijven die isolatie aanbrengen gebruiken daarbij piepschuim. Niet voor niets, want isoleren met piepschuim heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen:

  • Gemakkelijk aan te brengen
  • Gemakkelijk te vervormen
  • Vochtbestendig
  • Lange levensduur
  • Zeer hoge isolatiewaarde
  • Lichtgewicht
  • Volledig te recyclen

Isolatie piepschuim: verschillende varianten

Piepschuim is een veelzijdig, te koop in veel verschillende vormen en diktes, afhankelijk van uw gewenste toepassing. Er zijn dikke platen voor dakisolatie, of dunnere voor de vloer. Piepschuimplaten zijn in vrijwel iedere bouwmarkt te koop. Het is ook mogelijk om meerdere dunne isolatieplaten tegen elkaar aan te brengen, zodat u zelf gemakkelijk de uiteindelijke dikte van uw isolerende laag bepaalt.\n\nPiepschuim wordt veel toegepast om woningen, schuren en tuinhuisjes te isoleren. Het is zeer veelzijdig en gemakkelijk te bewerken. Piepschuim isoleert uitstekend en wordt in verschillende vormen gebruikt: als korrels voor het vullen van een (spouw)muur of kruipruimte, maar ook als platen om het dak of de vloer te isoleren. Een kubieke meter piepschuim bestaat uit ongeveer tien miljoen kleine bolletjes. Elk bolletje bestaat voor 98 procent uit lucht en voor 2 procent uit polystyreen. Daarom is piepschuim zo licht, terwijl het toch een zeer hoge isolatiewaarde heeft. Dat betekent dat u bij de toepassing van piepschuim een minder dikke laag nodig heeft dan andere isolatiematerialen, zoals het bekende en veel toegepaste glaswol. Een afkorting voor piepschuim is EPS, wat staat voor de Engelse woorden expanded polystyrene. Als u ergens de benaming EPS-platen of EPS-korrels ziet, dan weet u dat het gaat om piepschuim.

Subsidieregeling

Vanaf 15 augustus bestaat er een nieuwe subsidieregeling voor het isoleren van uw huis. De regeling heet Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en u komt er voor in aanmerking na het uitvoeren van minimaal twee isolatiemaatregelen. De subsidie is bedoeld om meer mensen te laten investeren in isolerende maatregelen en zo bij te dragen aan een beter milieu. Bijkomend voordeel is een lagere energierekening en een comfortabelere woning. En vaak wordt uw huis door het te isoleren nog meer waard ook. Wilt u weten hoe u in aanmerking komt voor de subsidie? In ons artikel

Prijzen en contact

Wilt u meer informatie over tempex platen, of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Ga dan naar onze contactpagina, en laat daar uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Door het lichte gewicht van piepschuim isolatie is het gemakkelijk te vervoeren en vervolgens gemakkelijk aan te brengen in de gewenste vorm of dikte. Door gebruik te maken van piepschuim isolatie neemt de energiebesparing en tegelijkertijd het comfort in uw woning merkbaar toe. Voor contact kunt u bellen naar: 06-51863302


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.