Kan een magnesietvloer in de badkamer?

Nee een magnesietvloer is niet geschikt voor in de badkamer. Een beter alternatief is een betonvloer.

Welke betonvloer is geschikt voor de badkamer?

Als je in de badkamer een naadloze betonlook vloer wilt, dan kunt u ruwweg kiezen uit volgende mogelijkheden:

1) Gevlinderde betonvloer

Een gevlinderde betonvloer wordt naadloos gegoten. Dit is -zeker voor toepassing in de badkamer- een groot voordeel omdat er dan geen schimmel kan ontstaan tussen de naden. Waar dit bij bijvoorbeeld tegelvloeren wel het geval is. Na het gieten van de betonvloer wordt hij gevlinderd zodat een mooi egaal en glad vloeroppervlak ontstaat.

2) Cementgebonden gietvloer

Dit is niet echt een betonnen vloer (en technisch gezien ook geen echte gietvloer omdat de vloer niet volledig zelf nivellerend is), maar deze vloerbedekking bootst wel de stoere, industriële look van een vloer uit beton na. Het gaat ook om een naadloze vloer, maar de opbouwhoogte is wel veel dunner dan die bij een gevlinderde betonvloer.

magnesietvloer badkamer

magnesietvloer badkamer

 

  • Waterdichtheid: vanzelfsprekend is de waterdichtheid een belangrijke factor voor je badkamervloer. Beton is van nature niet waterdicht en moet daarom nog gecoat of geïmpregneerd worden om geschikt te zijn voor toepassing in een vochtige ruimte.
    Bij cementgebonden gietvloeren is de waterdichtheid afhankelijk van de samenstelling van de vloer. Sommige uitvoeringen zijn waterdicht, maar niet-waterdichte vloeren kunnen afgewerkt worden met een coating om er zeker van te zijn dat ze geen water doorlaten.

 

  • Prijs:de kosten voor het plaatsen van naadloze vloeren zijn afhankelijk van heel wat factoren, waaronder de totale oppervlakte en de bereikbaarheid van de vloer. Voor gevlinderde betonvloeren variëren de prijzen van 50 tot 130 euro per m2, voor cementgebonden vloeren ligt de gemiddelde prijs tussen 75 en 120 euro per m2. Hou er rekening mee dat veel bedrijven minimumtarieven hanteren voor kleine oppervlaktes (20 à 25 m2). Dit kan dus het geval zijn als je alleen de badkamervloer vernieuwt. Deze minimumprijzen beginnen vaak bij ongeveer 2.500 euro. Badkamer vloer Magnesietvloer badkamer

Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.