Magnesietvloer de vergeten ondervloer

Kent u deze vloer? Hij bestaat al 100 jaar !

Een magnesietvloer bezit een aantal exclusieve eigenschappen. lage gewicht van deze vloer is niet te vergelijken met elke andere vloer. De vloer weegt slechts 3,5 kilo per vierkante meter bij een dikte van een centimeter. Daarnaast is de vloer onbrandbaar,heeft de vloer een hoge geluidsisolerende waarde en heeft deze een hoge buigsterkte Wat kost een Magnesietvloer (veel meer dan de verwante cement-gebonden dekvloeren)

De vloer is naadloos en heeft een  hoge slijtvastheid en isoleert het geluid

Magnesietvloeren kunnen niet toegepast worden in vochtige ruimtes, maar zijn uitermate geschikt voor toepassing in authentieke monumentale industriepanden en woningen die vaak van origine nog houten vloeren hebben. Deze vloeren vertonen vaak veel niveauverschillen en kunnen niet veel gewicht dragen. Het lichte gewicht van de magnesietvloer is daarbij een groot voordeel. Woodstock vloeren heeft zich bewezen in expertise in de loop der honderd jaar. Magnesietvloeren worden door ons dagelijks gemaakt, vooral in de oude Amsterdamse grachtenpanden en monumentale huizen. De afdeling Bouw- en woningtoezicht van de gemeente Amsterdam adviseert deze vloeren in oude panden.

Categorieën: Dekvloeren

Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.