Houtvezelvloer is een zeer lichte ondervloer voor ongelijke vloeren weer vlak te maken voor de eindvloer.

Houtvezelvloer

Houtvezelvloeren zijn comfortabele vloeren

Zowel voor de eindvloer als op een oude houten ongelijke vloer is een houtvezel isolatie vloer erg comfortabel. De WOODSTOCK HOUTVEZELVLOER zijn in diktes te krijgen van 2 cm, 4, 6, 8 tot wel 10 cm

(ook als speciale onderlaag voor parket of laminaat in ondere diktes)

Onder (tegel)vloeren zijn onze oplossingen om de kou te weren:

*  ISOPACT vloerisolatie evt. met vloerverwarming op Schuimbeton

Houtvezelvloer

Houtvezelvloer

Houtvezelvloeren zijn comfortabele vloeren

Zowel onder vloeren als op een oude houten vloeren (parket) is een houtvezel isolatie erg comfortabel. De WOODSTOCK HOUTVEZELVLOER zijn in diktes te krijgen van 2 cm, 4, 6, 8 tot wel 10 cm

(ook als speciale onderlaag voor parket of laminaat in ondere diktes)

Ondervloeren van ons zijn oplossingen om de kou te weren:

*  vloerisolatie evt. met vloerverwarming op Schuimbeton is mogelijk

*  WOODSTOCK HOUTVEZELVLOER met vloerisolatie evt. gecombineerd met vloerverwarming.

Houtvezel isolatie zijn qua vocht ook een erg goede oplossing, de vloeren worden droog en blijven droog en moeten droog blijven.

Houtvezel isolatie is niet gevoelig voor muizen of ander ongedierte en is niet brand gevaarlijk.

Het is inmiddels al lang bewezen dat bepaalde bouwmaterialen ons ziek kunnen maken. Neem bijvoorbeeld het radioactieve radon, wat vrijkomt uit veel gebruikte bouwmaterialen zoals gips.

Houtvezel

Houtvezelisolatie wordt gemaakt uit vezels van hout, afkomstig van oud hout zaagzel en oud hout van bossen en onbehandelde stamresten van zagerijen. Dit resthout wordt vermengd en onder druk gepompt. Hierdoor vervezelt het resthout. Daarna wordt er water aan toegevoegd. Hierdoor verkrijgt men een soort brei. Deze brei wordt uiteindelijk tot vloer gesmeerd. Doordat er harsen in het hout aanwezig zijn, is een b bindmiddel bijna niet meer nodig.

HOUTVEZELVLOER

vloer materialen die niet ademen zorgen voor een ‘plastic zak effect’ in huis.

Wanneer er niet continue geventileerd wordt ontstaat een ongezond binnenklimaat. Schimmelvorming is een van de gevolgen; ernstige longbeschadiging kan hierdoor ontstaan.

Veel (goedkope) plastics vloeren in huis, die continue dampen en weekmakers afscheiden, zorgen dat jij je beroerd kunt voelen.

HOUTVEZELVLOER: houtvezel isolatie kent talloze toepassingen voor zowel vloer, dak als wand. Zo zijn er bijvoorbeeld zeer zachte contactgeluiddempende ondervloerplaten, warmte- en geluidsisolerende platen, watervaste dakbeschotplaten, enz.
Voordelen:
 Houtvezel heeft goede thermische en geluidsisolerende eigenschappen is dampdiffusieopen en reguleert de vochtigheidsbalans van het gebouw. Daarnaast is er voor bijna iedere vorm van isolatie een houtvezel product beschikbaar.
Nadelen:
 Houtvezel isolatie kent eigenlijk geen nadelen
Verkrijgbaar in:
 vlas is verkrijgbaar als isolatiedekens
Isolatiewaarde: 0.038*
Kostenindicatie:
 variërend
Behandeling: 
Voor de productie van soepele platen wordt soms polyolefine toegevoegd. Soms worden er ook nog ammoniumfosfaten toegevoegd als brandwerend en schimmelwerend middel, maar in principe is dit niet noodzakelijk. Het is verstandig om dit bij aanschaf na te vragen.

HOUTVEZELVLOER

BETONVLOER

 

shares