Na het kiezen van een nieuwe PVC vloer wilt u er natuurlijk zoveel mogelijk van genieten. Daarom mag er geen gebrek zijn aan een egaliserende, geïsoleerde ondervloer. De vocht- en vochtbestendige onderlaag verlengt de levensduur van de PVC-vloer. Geluidsabsorptie en warmte-isolerende eigenschappen zorgen voor meer woonplezier. Maar welke ondervloer voor mijn PVC vloer moet ik kiezen? In dit artikel gaan we u daarmee helpen.

Bepaal eerst wat voor soort woonomgeving bij u van toepassing is. Kijk vervolgens naar het desbetreffende ondergrond in de kamer waar de PVC moet worden geplaatst.

Appartementen en verdiepingsvloeren

Let er dan op dat je een ondervloer gebruikt met een hoge geluidsdemping. Wel zo fijn voor onder-en bovenburen. Hier zijn wettelijke eisen voor. Informeer bij de woningbouwvereniging of de vereniging van eigenaren, naar de eisen die voor jouw woning zijn vastgesteld. Een zeer geschikte ondervloer is in dit geval een magnesietvloer.

Een magnesietvloer van Woodstock is een duurzame dekvloer op basis van houtvezels. De Woodstock magnesietvloer moet worden afgewerkt met een eindvloer. Het bijzondere aan magnesiet is dat het ontzettend licht is. Een stuk lichter dan anhydriet bijvoorbeeld. Daarmee is het een goed alternatief voor anhydriet voor toepassing in (oudere) huizen met vloeren die niet veel gewicht mogen dragen. De vloer is ook goed te combineren met vloerverwarming.

Ondervloer PVC

Voordelen magnesiet

  • Erg lichte dekvloer
  • Goede ondergrond voor de eindvloer
  • Ligt er in tot 70-75 m2 in één dag in
  • Goed op afschot te leggen
  • Te combineren met vloerverwarming
  • Brandveilig
  • Naadloos
  • Geluidsisolerend (20 dB)

Betonnen ondergrond

Kies dan voor een vochtwerende ondervloer. Zo voorkom je dat optrekkend vocht vanuit de betonvloer in het PVC terecht komt.

Houten ondergrond

Kies dan juist voor een wat dikkere ondervloer zodat de ondervloer stevig genoeg is voor de PVC-vloer kan worden gelegd.

Let op: Voordat je een ondervloer en vloer kunt gaan leggen, is het overigens altijd belangrijk dat de ondergrond (zoals beton) vlak, hard, droog en stof- en vetvrij is.

Categorieën: Afwerkvloeren

Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.