Vloerverwarming in de badkamer

Last van koude voeten op de tegels in uw badkamer? Dan is vloerverwarming in de badkamer geen overbodige luxe. Als u voor vloerverwarming gaat, zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden.

Nat of droog

Als u voor vloerverwarming kiest, heeft u de keuze tussen 'nat' of 'droog'. Een nat systeem heeft verwarmingsbuizen waar water doorheen stroomt. Dit systeem is aangesloten op het traditionele CV-systeem. Uw CV-installatie warmt het water in de buizen geleidelijk op. Een droog systeem werkt op elektriciteit: de verwarmingselementen worden door stroom verwarmd.

Elektrische vloerverwarming badkamer

Het voordeel van elektrische vloerverwarming in de badkamer is dat er geen dekvloer overheen hoeft. De speciale tegels voor elektrische verwarming liggen direct op de verwarmingselementen. Hierdoor is de temperatuur van de vloerverwarming een stuk sneller op het gewenste niveau dan bij een nat systeem. In een ruimte die niet vaak verwarmt hoeft te worden, zoals een badkamer, is dat een voordeel. Dan hoeft u immers de verwarming niet uren aan te zetten voor dat half uurtje dat u in de badkamer bent. De aanschafkosten van een droog systeem zijn lager dan een nat systeem. Daar staat tegenover dat het verwarmen zelf een stuk duurder is dan verwarming via een CV-systeem.

Vloerverwarming badkamer

Dekvloer

Kiest u voor een nat systeem in de badkamer, dan moet er over de verwarmingsbuizen wel nog een dekvloer worden gestort. Wij hebben verschillende dekvloeren in ons assortiment: anhydriet, zandcement en magnesiet. Anhydriet geleidt warmte in principe het beste, maar dit raden we in natte ruimtes niet aan. En ook magnesiet kan niet goed tegen vocht. Bij een nat systeem in de badkamer blijft daardoor eigenlijk alleen zandcement over. Op het zandcement plaatst u vervolgens de tegels.

De kosten van vloerverwarming kunnen beginnen bij €35,- per m2 voor kleine projecten meerdere ruimtes en voor grotere projecten zijn de kosten aanzienlijk lager. Zo zijn de kosten dus afhankelijk van verschillende factoren. Hier kan weten over vloerverwarming kosten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over vloerverwarming, neem dan contact met ons op. Dit kan via ons contactformulier of via telefoonnummer 0226-427785. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.