Wat is Beton ciré?

Wilt u de badkamer opnieuw inrichten en bent u opzoek naar een moderne, stoere en sterke vloer of wand? Dan is beton ciré  in de badkamer dan wat voor u! Maar wat is het precies? Beton Ciré is een hoogwaardige product wat bestaat uit natuurlijke mineralen en polymeer. Het wordt verwerkt op zowel vloer als wanden door het ambachtelijk te verspanen. Beton stuc kan ook een microcement zijn.

De product heeft een naadloze afwerking. Hierdoor geeft het als vloer een comfortabel en warm gevoel aan je voeten. Naast dat is het ook makkelijk te onderhouden. Het moet alleen met de juiste producten gebeuren. Maar voordat u beton ciré ga aanschaffen voor uw badkamer moet u wel met verschillende dingen rekening houden.

 

Beton ciré badkamer

Het kan op veel plekken worden toegepast. Maar is Beton ciré ook echt geschikt in de badkamer als wand of vloer? De antwoord op deze vraag is ja en nee. Het hangt vanaf waar je het voor gaat toepassen. Normaal gesproken word beton stuc juist in de badkamer toegepast. We hebben het hier dan over een gecoate stucwerk. We raden het sterk af om een ongecoate beton stuc toe te passen als vloer in de douche oppervlak. Het kan wel weer ongecoat als wand worden toegepast. Dat komt door dat het niet voor heel lang in contact blijft met de wand het water. Als je stucwerk als vloer langere tijd in contact met water laat komen ontstaat er kalkvorming op de vloer.

Beton ciré is van nature niet volledig waterdicht. De stucwerk word vloeistofdicht en vuilafstotend dankzij epoxy primer en de laklagen die eroverheen gaan. Voor het schoonmaken van Beton Ciré kunt u het beste warm water gebruiken en een handdoek. Mochten er vlekken zijn ontstaan zijn deze vaak al verwijderbaar met warm water een microvezeldoekje.

Microcement vloer

 

Badkamer personaliseren

Er is altijd wel een beton ciré die aan u (woon)wensen zou voldoen. Dat komt door dat het vrijwel in alle kleuren voorkomt. Hierdoor zit er altijd wel iets voor jouw tussen. U kunt de stucwerk als vloer ook laten vlinderen naar uw wensen. Daarmee kunt u voor een super ruwe vloer gaan of misschien voor een extreem gladde vloer. Daarnaast kan het ook word gecombineerd met vloerverwarming in de badkamer.

 

Categorieën: Gietvloer

Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.