Wat is Beton ciré?

Wilt u de badkamer opnieuw inrichten en bent u opzoek naar een moderne, stoere en sterke vloer of wand? Dan is beton ciré  in de badkamer dan wat voor u! Maar wat is het precies? Beton stuc een andere naam voor beton ciré is een betonlook gietvloer. De product word als een soort van egaline die over de oude vloer heen word gesmeerd. Beton stuc kan ook een microcement zijn.

De product heeft een naadloze afwerking. Hierdoor geeft het als vloer een comfortabel en warm gevoel aan je voeten. Naast dat is het ook makkelijk te onderhouden. Het moet alleen met de juiste producten gebeuren. Maar voordat u beton ciré ga aanschaffen voor uw badkamer moet u wel met verschillende dingen rekening houden.

 

Beton ciré badkamer

Het kan op veel plekken worden toegepast. Maar is Beton ciré echt geschikt in de badkamer als wand of vloer? De antwoord op deze vraag is ja en nee. Het hangt vanaf waar je het voor gaat toepassen. Normaal gesproken word beton stuc juist in de badkamer toegepast. We hebben het hier dan over een gecoate stucwerk. We raden het sterk af om een ongecoate beton stuc toe te passen als vloer in de douche oppervlak. Het kan wel weer ongecoat als wand worden toegepast. Dat komt door dat het niet voor heel lang in contact blijft met de wand het water. Als je stucwerk als vloer langere tijd in contact met water laat komen ontstaat er kalkvorming op de vloer.

Beton ciré is van nature niet volledig waterdicht. De stucwerk word vloeistofdicht en vuilafstotend dankzij epoxy primer en de laklagen die eroverheen gaan. De coating laag kan makkelijk worden beschadigd wanneer er een scherp object op de vloer valt. Het is ook belangrijk dat u er ook op let dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. U kunt beter groene zeep gebruiken.

Microcement vloer

 

Badkamer personaliseren

Er is altijd wel een beton ciré die aan u (woon)wensen zou voldoen. Dat komt door dat het vrijwel in alle kleuren voorkomt. Hierdoor zit er altijd wel iets voor jouw tussen. U kunt de stucwerk als vloer ook laten vlinderen naar uw wensen. Daarmee kunt u voor een super ruwe vloer gaan of misschien voor een extreem gladde vloer. Daarnaast kan het ook word gecombineerd met vloerverwarming in de badkamer.

 

Categorieën: Gietvloer