Bouwkundig rapport ? Heeft u plannen voor een nieuwe vloer in de woning die u wil kopen of uw woning te verbouwen, dan is het verstandig een bouwkundig persoon er naar te laten kijken.

Een beoordeling door een deskundige. Wij van Woodstock Vloeren vinden het een groot voordeel van dat oordeel is dat u voor de aankoop van een pand weet welke (visuele) bouwkundige gebreken of achterstallig onderhoud het pand heeft. De bouwkundige geeft een advies en het uitbrengen van een meet rapport van de vloer hoeft niet duur te zijn. In het rapport wordt beschreven wat de kosten zijn voor herstel van eventuele gebreken in de vloer en of het urgent is deze gebreken snel te herstellen. U voorkomt vervelende verrassingen achteraf en voldoet aan uw onderzoeksplicht met betrekking tot de bouwkundige staat van het pand. Ook voor het verbouwen van uw woning is een bouwkundige keuring van belang, het is vervelend als u na het leggen van een nieuwe parketvloer of het plaatsen van een nieuwe isolatie of u ontdekt dat de balklagen of de vloer vermolmd of aangetast zijn.

 

Woodstock verzorgt de bouwkundige keuring graag voor u, vraag vrijblijvend een offerte aan.

Houten vloer schuren

Meten is weten bij een bouwkundig rapport

Wanneer een de omtrek van een gebouw meet, kan hij of zij er zeker van zijn dat het gebouw zich daar niets van aantrekt: het gebouw en haar eigenschappen worden beïnvloed door eventuele metingen. Na het meten, weet je de omtrek van het gebouw, of de kwaliteit van de constructie ervan. Meten is weten.maar dan weet je nog niet de maat van de vloer!

Wanneer een controller de meting doet of wil vaststellen kan dat van tekening, maar klopt de tekening daar om besluit Woodstock vloeren bijvoorbeeld het werk in te meten. Mooi gezegd dat geschreven wordt te tellen, is dat het een ander verhaal is. Zeker als deze cijfers worden gebruikt om de ‘kwaliteit’ van een dergelijke afdeling te evalueren. De medewerkers, anders dan het werk, kunnen dingen afwijken en worden aangepast in het werk wat nu gemeten wordt. Meten is in deze zin niet alleen ‘weten’, maar ook vrij direct ‘beïnvloeden’.

 

Vooronderzoek is ook een bouwkundig rapport

Nagenoeg alle projecten starten met het adres en uw wensen. Aan de hand daarvan kunnen wij het omschreven vooronderzoek doen; het Kadaster en uw gemeente raadplegen, het bestemmingsplan inzien, originele bouwtekeningen opvragen, de vergunningcheck etc. Via bv. Google Earth en Streetview kunnen wij meestal uw pand vooraf bekijken zonder ons kantoor te verlaten dus dat bespaart op de kosten. Eventueel zendt u ons wat foto’s als het bv. om de achterzijde of een interne verbouwing gaat.

Zie ook veilig werken

 

Conceptaanvraag

Zodra het vooronderzoek is afgerond kunnen wij vaak een totaalaanbieding doen voor de uitwerking van uw plan eventueel incl. de benodigde vergunningaanvraag. Soms is het raadzaam om vooraf een conceptaanvraag in te dienen. Dit bv. wanneer u graag iets wilt dat niet past in het bestemmingsplan. Of wanneer er andere redenen zijn om niet direct de kosten te gaan maken voor een volledige vergunningaanvraag.Zo kunnen wij uw gemeente een uitspraak laten doen qua haalbaarheid van uw plan. Vaak brengt een gemeente voor een conceptaanvraag geen of maar weinig legeskosten in rekening. Meestal worden eventuele legeskosten ook nog eens verrekend mocht er een vergunningaanvraag volgen.

 

Ontwerp uitwerken

Wij tekenen de bestaande situatie van uw woning of bedrijfspand uit, geheel digitaal. Dit vormt natuurlijk de basis voor het ontwerp van de verbouwing. Bij nieuwbouw is er vanzelfsprekend geen bestaande situatie uit te werken. Al het tekenwerk wordt u per e-mail aangeboden (.pdf) ter controle cq. beoordeling. Gaandeweg ontstaat zo het ontwerp dat uw wensen verwezenlijkt. Wij adviseren inzake de haalbaarheid maar uw wensen blijven leidend.

 


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.