Tijdelijke woonruimte aangeboden

Een tijdelijke woonruimte nodig? Wij van Woodstock Vloeren kunnen een andere woonruimte regelen bij bijvoorbeeld een vloerrenovatie. Soms neem een intensieve renovatie een groot gedeelte van uw woonruimte in beslag. Hierdoor kan het zijn dat u een andere woonruimte nodig heeft. Hiervoor hoeft u zich nu geen zorgen meer te maken want Woodstock Vloeren kan voor u een tijdelijke woonruimte regelen. Meer informatie nodig? Neem contact op via de mail: info@woodstock-vloeren.nl. Of bel: +31 6 27379838
tijdelijke woonruimte

Wat is een tijdelijke woonruimte?

Een tijdelijke woonruimte is een woonruimte die huurt of  die je in bespreking kosteloos gebruikt voor een van te voren afgesproken periode. Hierbij kunnen de regels afwijkend zijn dan bij reguliere huur, bijvoorbeeld als het gaat om huurbescherming. Bij een tijdelijke woonruimte heb je vaak geen recht op (volledige) huurbescherming.

 

Hoe het werk

Een woning tijdelijk huren kan een perfecte oplossing zijn voor mensen die al weten dat ze binnen een bepaalde tijd weer weg gaan. Denk bijvoorbeeld aan expats of internationale studenten.

U huurt een tijdelijke woning voor een bepaalde periode. Deze periode kan licht variëren: deze varieert vaak van 3 tot 6 maanden, maar volgens de Leegstandwet kan de huurperiode oplopen tot 10 jaar, afhankelijk van de bestemming van de woning. Bij het aangaan van een huurovereenkomst spreken huurder en verhuurder de periode af waarvoor de tijdelijke woning wordt verhuurd. Wordt het gehuurde verhuurd onder de Leegstandswet? Houd er rekening mee dat de regels anders zijn dan bij reguliere woningverhuur. Zo is er bij een tijdelijke huurovereenkomst geen huurbescherming en kan de verhuurder de huur gemakkelijker opzeggen.

Huurovereenkomsten voor bepaalde tijd dienen meestal als overbrugging voor een periode dat u om wat voor reden dan ook niet thuis bent, bijvoorbeeld wanneer u uw nieuwe (eigen) woning nog niet kunt betrekken. Ook als je voor een kortere periode op een bepaalde locatie moet wonen om te werken of studeren, kan het tijdelijk verhuren van je woning een oplossing zijn. Er is een reden waarom tijdelijke verhuur een veel voorkomende optie is voor expats die in Nederland werken, vaak voor een jaar of zelfs korter.