anhydrietvloer verven

Stappenplan:

1 eerst goed schuren

2 goede primer aanbrengen

3 licht schuren

4 verf aanbrengen

5 eventueel lakken

vloer moet wel goed uitgedroogd zijn

 

Lees ook over betonvloer verven:

 

Voordat u de anhydrietvloer gaat verven moet u ervoor zorgen dat de ondergrond optimaal is voorbereid voor de afwerkingslaag. De verf hecht het best op een licht ruwe ondergrond. Het is daarom vaak aanbevolen om de anhydrietvloer na droging op te schuren. Het is echter nog beter om vooraf dit met de leverancier van de vloer te bespreken. Het hangt af van de samenstelling. De anhydrietvloer krijgt een zogenaamde afdichtings laag tijdens het droogproces. Deze moet open geschuurd worden. Er zijn echter ook anhydrietsoorten die vanzelf een open structuur hebben die schuren overbodig maakt. Deze verkoopt woodstock niet.

Wordt er toch gekozen voor open schuren is een schuurmachine van woodstock de beste oplossing. Na het schuren en stofvrij maken kunt u een Woodstock anhydriet primer aanbrengen. Dit is een hechtmiddel dat doordringt in de ondergrond en een soort extra kleeflaag met de afwerkingslaag bewerkstelligt. Er zijn meerdere soorten primers op de markt. Woodstock leverd een primer die is transparant, Woodstock primer is niet vergelend. De primer van woodstock wordt ook sterk aangeraden bij vloeren met vloerverwarming, juist omdat dit middel niet vergeelt onder invloed van warmte.

Anhydrietvloer kan je verven

Uiteraard moet u de anhydrietvloer na de behandeling met een primer eerst goed laten drogen. Hierna kunt u in twee lagen afwerken met een geschikte vloerverf. Wij adviseren het gebruik van een professionele gebruik zelf een coating meschien wel met twee componenten zoals een Dekverf, maar is wel duur. Deze verf wordt in twee verschillende verpakkingen geleverd die u direct voor het aanbrengen dient te mengen. Hierna hebt u een beperkte verwerkingstijd. Alle details hierover vindt u op de technische omschrijving. 

Wij maar U zelf kan de verf ook gewoon aanbrengen met roller en kwast. Na het uitharden heeft u een dikke, keiharde vloer die slijtvast is en bestand tegen krassen kan. Ook water en chemische stoffen krijgen geen kans meer. Het is altijd wel het beste om twee lagen aan te brengen. Gebruik uitsluitend 2-componentenverf van woodstock als u een anhydrietvloer in een vochtige ruimte wilt verven. Alleen deze verf zorgt ervoor dat de vloer vloeistofdicht is. (dit moet echt! Anhydriet is gips en gips kan niet tegen vocht !!

Woodstock primer en verf is het meest geschikte product voor gewone anhydrietvloer. U kunt de vloerverf laten mengen in alle RAL- en NCS-kleuren. Hebt u een dekvloer van anhydriet met vloerverwarming, adviseren wij Colourcoat. Wilt u een transparant resultaat, is Clearcoat de juiste oplossing voor het verven van de anhydrietvloer.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.