Een nieuwe cv-ketel kopen doet u zeker niet vaak. Mag het wel op Gas? Gaan we van het Gas af? Hoe wordt u wijs uit de vele merken, typen en modellen? Met welk model stookt u het voordeligst? U kiest misschien al snel voor een cv-ketel met een hoge capaciteit, maar een ketel met overcapaciteit pakt uiteindelijk juist niet rendabel uit. Daarom is vakkundig advies zo belangrijk. Woodstock warmteservice adviseert u vrijblijvend en vakkundig over de cv-ketel die het beste past bij uw situatie. Bij Woodstock warmteservice is installatie in niet bij inbegrepen bij de aanschaf van een vloerverwarming Woodstock warmteservice doet het leggen van vloer verwarming en sluit deze aan op de cv-ketel tegen meer werk.

 

warmteservice

Nieuwe ketel

Nieuwe ketel kopen: waar moet u op letten?

Een lekker warm huis, daar zorgt een cv-ketel voor. En meestal zorgt het ook nog voor warm water. Maar welke cv-ketel heb je nodig? Dat hangt af van je huis en je persoonlijke voorkeuren. Wij helpen u graag op weg.

 

Wat voor type ketel zoek u?

Op de markt zijn 2 soorten ketels: soloketels en combiketels. Een soloketel regelt maar 1 ding en dat is alleen de verwarming in huis. De combiketel zorgt voor 2 dingen, namelijk voor de verwarming in huis en warm water uit de kraan. Tegenwoordig hebben de meeste huizen een combiketel.

U kunt kiezen voor een doorstroommodel of een ketel met een voorraadvat. Het grote voordeel van een doorstroommodel is dat het een stuk zuiniger is. Een ketel met een voorraadvat slaat namelijk warm water op en houdt dit op een constante temperatuur. Dit kost veel energie.

Door middel van een warmtepomp kun u een cv-ketel ook uitbreiden. U verwarmt uw huis dan met een een hybride warmtepompsysteem. De ketel moet hier wel geschikt voor zijn. Goed geïsoleerde huizen kun je ook verwarmen met alleen een warmtepomp. Je gaat dan helemaal elektrisch.

 

Cv ketel op: Wikipedia 

 

Capaciteit, vermogen en CW-waarde

  • Ga je een cv-ketel uitzoeken? Dan krijg je te maken met een aantal technische specificaties.

    De capaciteit/het vermogen van de cv-ketel is het belangrijkst. Dit wordt uitgedrukt in kilowatt (kW). Voor vrijwel alle huizen is een vermogen van 20 kW ruimschoots voldoende. Een hoger vermogen is alleen nodig om snel veel warm kraanwater te leveren.

    CV-ketels in Nederland hebben vrijwel altijd het Gaskeurlabel. Met de aanduidingen:

    • CW (warm watercomfort)
    • HR (hoog rendement)
    • SZ (schoon branden)
    • NZ (combinatie met een zonneboiler)

    Let vooral op de CW-waarde. Hoe hoger de waarde, hoe meer en sneller je warm water hebt. CW3 is vaak al genoeg, CW6 is het maximum. De ketels in onze test hebben een CW-waarde van 3, 4 of 5. Een combinatie met een zonneboiler maakt de ketel extra zuinig.

Categorieën: BesparenCv ketel

Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.