Wandverwarming

Wilt u duurzamer en comfortabeler wonen en bent u op naar een alternatief dat het best past bij uw situatie? Wij Woodstock Vloeren weten wel een directe oplossing voor u en uw huishouding! Wandverwarming is dan het ideale oplossing. Onze wandverwarming maakt gebruikt van het WARP-systeem. Maar wat maakt de wandverwarming een ideale oplossing en wat moet ik weten, waar moet ik vooral op letten?

WARP systems matten

 

 

Wat is het?

Onze wandverwarming maakt gebruik van het WARP-system. Het WARP-systeem is een ingebouwde verwarmingsbron dat maakt gebruik van warm water. De WARP-systeem lijkt heel erg op de traditionele vloerverwarming maar toch bespaart u meer met WARP-systeem. De WARP-systeem komt sneller op temperatuur terwijl de traditionele vloerverwarming langer duur om op temperatuur te komen, dit bespaar kosten. Wandverwarming kan ook prima als hoofdverwarming worden gebruiken. Wandverwarming kan gebruik maken van een warmtebron afkomstig van een CV-ketel op gas, maar het kan ook afkomstig zijn van een warmtepomp. Bij het aanschaffen van een wandverwarming in combinatie met een warmtepomp is koelen van uw muren mogelijk en hoeft u geen airconditioner aan te schaven. Door de mogelijkheid van het koelen en verwarmen is het ideaal voor zomer en winter maanden.

TIP: Bij het aanschaffen van een wandverwarming zorg er voor dat u geen dichte kast voor uw wandverwarming plaats. Dit kan in de weg zitten voor de warmte afgifte.

 

Betere comfort

Het nemen van een wandverwarming heeft veel voordelen. Als uw voor een meer strakkere interieur wilt gaan dan is het nemen van een ingebouwde wandverwarming ideaal. Wandverwarming is een veelzijdige en onzichtbaar verwarmingsbron dat niet in de weg van uw interieur gaat zitten. Denk bijvoorbeeld wanneer uw nieuwe eettafel in de eetkamer wilt plaatsen maar uw radiator zit in de weg. Met een ingebouwde wandverwarming heeft u geen last van door dat het in de muur is afgewerkt en werkt als een onzichtbare verwarmingsbron.

Naast dat is er ook geen lucht- en stofcirculatie. Als uw een huisdier hebt of van plan bent om er één te nemen en bent allergische voor bepaalde vachten van huisdieren is dit de oplossing. U heeft geen last van op- en neerdwarrelend stof en hebt hierdoor een gezondere binnenklimaat. Op- en neerdwarrelend stof komt door luchtcirculatie waar warme lucht omhoog gaat naar de plafond en koude lucht naar de vloer. Door dat wandverwarming door middel van stralingswarmte een directe warmteafgifte heeft en geen luchtcirculatie plaatsvindt. Ingebouwde wandverwarming zorgt er ook voor minder snel tocht door de huis. Door wandverwarming te combineren met een warmtepomp heeft u ook de mogelijkheid om uw huis te koelen in de zomer maanden en uw huis te verwarmen in de winter maanden. Hierdoor heeft u de optimale binnen milieu de hele jaar door en hoeft geen airco aan te schaffen in de zomer.

Duurzaamheid

Wandverwarming is vergeleken met een radiator veel duurzamer. Een radiator heeft een vele malen hoger water temperatuur om tot de geschikte kamertemperatuur te bereiken. Bij een wandverwarming vindt er directe warmteafgifte plaats door middel van straling warmte. Bij wandverwarming heeft de ruimte ook een constante kamertemperatuur. Terwijl een radiator het niet heeft. Dit komt voornamelijk door luchtcirculatie. Doordat een radiator een veel hogere watertemperatuur nodig heeft heb u ook hogere energie kosten vergeleken met wandverwarming waar directe warmte afgifte plaatsvindt. Een ingebouwde wandverwarming is vergeleken met wandverwarming aan de muur veel sneller warm. Met directe warmte afgifte bedoelen dat het gelijk de 21 graden Celsius afgeeft. Een radiator doet dat niet want als u aan een radiator voelt is het warmer. Als een object warmer aanvoelt betekent dat het hoger dan onze lichaamstemperatuur is. Een ingebouwde wandverwarming gaat ook veel langer mee.

 

Soorten wandverwarming

Naast een ingebouwde wandverwarming dat op warmwater werkt zijn er ook elektrische wandverwarming en wandverwarming aan de muur. Wandverwarming aan de muur bijvoorbeeld een radiator is goedkoper bij aanschaf vergeleken met een ingebouwde wandverwarming. Maar een ingebouwde wandverwarming heb u meer profijt van op de langere termijn. Met wandverwarming aan de muur heeft u lucht- en stofcirculatie en hogere energie kosten. Terwijl een ingebouwde wandverwarming die nadelen niet heeft. Wandverwarming aan de muur heeft geen beschikking tot koeling maar een ingebouwde weer wel.

 

Het plaatsen van wandverwarming

Onze ingebouwde wandverwarming maakt gebruik van de WARP-systeem waardoor het nog makkelijker aan te brengen. Door de WARP-systeem kunnen we zelfs op de plafond plaatsen. Vergeleken met wandverwarming aan de muur is het een ingebouwde moeilijker aan te brengen. Maar het plaatsen van een wandverwarming hangt af per situatie. Als u geld en ruimte in uw woning wilt besparen is ingebouwde wandverwarming een goede keuze. Het is belangrijk dat u huis goed geïsoleerd is voordat ingebouwde wandverwarming word geplaats. Wandverwarming aan de muur is een optie als u kleine renovatie wilt, muren af helemaal afgewerkt is en voldoende plaats hebt. Een ingebouwde wandverwarming is een optie wanneer u muur nog niet helemaal is afgewerkt en geld wilt besparen.

 

Totaalpakket: Wandverwarming combineren met volledige vloer isolatie

Wist u dat u bij ons ook volledig vloerisolatie kan combineren met onze ingebouwde wandverwarming.

Wij kunnen een volledige "bespaar vloer" aanbieden met schuimbeton isolatie en een anhydriet- of zandcementvloer. Het is verstandig om uw vloerrenovatie direct goed en volledig aan te pakken, en het maximale uit uw investering te halen. Ook kunt u de vloer direct netjes afwerken met bijvoorbeeld een parket of pvc vloer. Zelfs woonbeton- of gietvloeren zijn een mogelijkheid.

Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we het totaalpakket aanbieden tegen een uitstekende prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt heeft.

 

Onduidelijk? Maak een afspraak voor advies

Wij bieden van Maandag t/m Zaterdag advies op maat aan als er nog onduidelijkheden zijn op afspraak. Wij geloven dat een succesvolle verbouwing begint bij een goed adviesgesprek met onze specialisten. Bij een goed adviesgesprek hoort ook een goede bak koffie en thee. Graag denken wij met u mee om samen een tussenweg te vinden. Wij hechten namelijk veel aan onze service.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.