Tackerplaat vloerverwarming is in Nederland nog niet zo bekend, maar wordt in Duitsland al jarenlang gebruikt. Naast dat vloerverwarming op Tackerplaten voordeliger is dan systemen op noppenplaten, biedt het ook thermische en akoestische isolatie. Het Tackersysteem is een oplossing voor grote oppervlakken en ruimtes met ongebruikelijke vormen, zoals rondingen en diagonalen. De platen zijn van EPS-hardschuim en voorzien van een scheurbestendige folie met rasterbedrukking. Het systeem is verkrijgbaar in verschillende diktes als klapset- of roll-systeemuitvoering. In dit artikel leggen we alles over Tackerplaat vloerverwarming, dus lees snel verder!

Tackerplaat vloerverwarming

Wat is een Tackerplaat vloerverwarming?

Tackerplaten zijn gemaakt van EPS-isolatieplaten met een minimale dikte van 20 mm (max. 50 mm dik). Deze bevat een rasterpatroon folie waar de buizen op vastgemaakt worden. Dit gebeurt met een U-clip die aangebracht wordt met behulp van een speciale ''tackertang". Het vastzetten van de buizen heet ook wel tackeren. De tackerplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes (20, 30, 40 en 50 mm) en hebben dus verschillende isolatiewaarden. Daarnaast zijn er ook nog tackerplaten met geluidsisolatie.

Vergeleken met de traditionele vloerverwamring is de werking identiek. Door de buizen word warm water getransporteerd. Tacker vloerverwarming maakt niet gebruik van elektriciteit om de ruimte te verwarmen. Beide vloerverwarming behoren tot de natbouw. De enigste verschil is dat de traditionele vloerverwarming gebruik maakt van noppenplaten.

De voordelen Tackerplaat vloerverwarming

  • Prijsvriendelijk
  • Tackerplaten kunnen tegelijkertijd warmte en geluid isoleren
  • Geschikt voor elke vloerbedekking
  • Snelle installatie, meestal binnen 1 dag
  • Warmte wordt lang vastgehouden
  • Zeer geschikt voor appartementen
  • Geschikt voor oppervlaktes met ongebruikelijke vormen

Vloerisolatie

Vloerverwarming in de betonvloer We beginnen met het aanbrengen van het isolatiemateriaal voordat we beginnen met de vloerverwarming. Hierdoor haalt u een beter rendement uit uw verbouwing. We gebruiken meestal schuimbeton of geïsoleerde noppenplaten als isolatiemateriaal.

Opbouw Tackerplaat vloerverwarming

Bij het Woodstock totaalpakket isoleren we eerst de vloeroppervlakte met schuimbeton. Hier bovenop brengen we de Tackerplaat vloerverwarming aan met een dekvloer (magnesiet, anhydriet of zandcement). Ten slotte kunt u kiezen voor een eindvloer uit ons assortiment zoals woonbeton PVC, laminaat of parket. Bij woonbeton van Woodstock heeft u geen dekvloer nodig want we storten het woonbeton direct over de vloerverwarming heen.

Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we het totaalpakket aanbieden tegen een zeer scherpe prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt heeft.

Vloerverwarming

Tackerplaat vloerverwarming

Nadat het isolatiemateriaal is geplaatst brengen we de we Tackerplaat vloerverwarming aan.

Een goede dekvloer

Anhydrietdekvloer Bovenop de vloerverwarming brengen wij een dekvloer aan. Meestal adviseren wij u om te kiezen voor een anhydrietvloer, omdat deze vloer een maximaal rendement biedt met vloerverwarming. Als een anhydrietvloer geen optie is, kunt u ook kiezen voor een zandcement- of magnesietvloer.

Een strakke afwerkvloer

Eindvloer

Ten slotte leggen we de eindvloer aan. Dit is bijvoorbeeld laminaat, parket, PVC of iets anders dat u leuk vindt. In plaats van laminaat en parket kunt u ook kiezen voor een woonbetonvloer. In dit laatste geval heeft u geen dekvloer nodig en storten we het woonbeton direct over de verwarming heen.

 


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.