Door middel van een vloerverwarming verdeler verdeelt u de warmte over de verschillende ruimtes. Op een verdeler worden meerdere groepen aangesloten die corresponderen met één of meerdere ruimtes. Per groep regelt u apart de temperatuur. De verdeler moet het liefst zo dicht mogelijk bij de warmtebron worden geïnstalleerd, zodat de transportleidingen zo kort mogelijk zijn. Verder is het belangrijk dat u nadenkt over de locatie van de verdeler. Vaak wordt een verdeler in een hal, bijkeuken of inbouwkast geplaatst. Weet u nog niet wat een goede locatie is voor uw verdeler? Uiteraard denken wij dan graag met u mee.

 

Vloerverwarming verdeler instellen

Vloerverwarming wordt opgeleverd inclusief gewone verdeler, maar word niet aangesloten tenzij anders is vermeld in de bijbehorende offerte. De vloer moet altijd na geëgaliseerd worden. Na het installeren van de vloerverwarming en het storten van de vloer, dient u uw vloer goed in te stellen. De verdeler van de vloerverwarming regelt hierbij met de CV-ketel wat de warmteafgifte per ruimte is. Deze stellen wij na plaatsing van de verwarming voor u in. Vervolgens moet bij het eerste gebruik van de verwarming het zogenaamde opstartprotocol gevolgd worden.

Locatie

Zoals eerder aangegeven is het van belang dat u nadenkt over de locatie van de vloerverwarming verdeler zodat wij daar op in kunnen spelen. Vaak wordt een verdeler in een hal, bijkeuken of inbouwkast geplaatst. Weet u nog niet wat een goede locatie is voor uw verdeler? Uiteraard denken wij dan met u mee.

Opstartprotocol

Nadat de vloer over de vloerverwarming is uitgehard, kunt u de vloerverwarming nog niet meteen gebruiken. Als u de verwarming direct aanzet, loopt u namelijk het risico dat er scheuren of andere beschadigingen in uw vloer ontstaan. Het is belangrijk dat u het opstartprotocol nauwkeurig volgt. Na de plaatsing van de vloer sturen wij u het protocol op. Globaal komt dit neer op het volgende: verhoog de temperatuur elke dag met 5 °C totdat u de 40 °C bereikt heeft. Daarna verlaagt u de temperatuur elke dag weer met 5 °C totdat u de omgevingstemperatuur heeft bereikt. Download hier het opstartprotocol.

Isolatie

Voor een maximaal rendement is het erg belangrijk om uw woning goed te isoleren. Wij bieden diverse vormen van vloerisolatie aan, waaronder isolerende noppenplaten en schuimbeton. Verder draagt dubbel glas en dak- en muurisolatie ook bij aan een optimaal rendement. Laat u hier goed over informeren.

Vloerverwarming Verdeler

Deze bovenstaande Kunststof Pro vloerverwarming verdeler kenmerkt zich als de meest ideale projecten verdeler. Hij is geheel volgens eigen wensen en eisen te bestellen. Pomp links of pomp rechts, Primaire aansluiting van boven of van onder. 1 of meerdere groepen naar boven of naar onderen wijzend, U zegt het maar.
Deze kunststof modulair opgebouwde verdeler is vervaardigd van een glasvezel versterkte Polyamide 6.6

Dit maakt de verdeler ook geschikt voor hoge temperaturen. Doordat de modules dubbelwandig zijn is het mogelijk om met deze verdeler te koelen zonder de unit te isoleren. Condensvorming is nihil. Tevens is de verdeler bestand tegen glycol mengsels.

Primaire aansluiting t/m 7 groepen ½” 8 groepen t/m 15 groepen ¾”
Verzamelbalk is voorzien van geïntegreerde thermostatiseerbare groepsafsluiters M30x1,5.

Verdelerbalk is voorzien van geïntegreerde inregelbare flowmeters. ( 0-2,5 l/min)

Deze hoog temperatuur mengverdeler is voorzien van een instelbare thermostaatkop met capillaire afstandsvoeler en een eigen  Grundfos Alpha 2L circulatiepomp. Deze Alpha 2L pomp heeft het energielabel A.
Deze pomp wordt door middel van een aanleg thermostaat uitgeschakeld indien de temperatuur te hoog wordt. Verder is deze verdeler voorzien van een thermo-/manometer, ontluchter en een vul/aftapkraan.

De groepsaansluitingen zijn standaard ¾”Euroconus.
Op het huis van de verdeler zit 10 jaar garantie. Op de appendages 2 jaar.

Hoe werkt een vloerverwarming verdeler?

De werking van de vloerverwarming verdeler verschilt per model. De meeste modellen zijn uitgerust met een mengkamer en een eigen pomp. De hoge aanvoertemperatuur van de cv-installatie wordt via de mengkamer weer teruggemengd naar de ingestelde temperatuur. Bijvoorbeeld 35 graden Celsius. Vervolgens pompt de verdeler het afgekoelde water rond de vloer en voert het via een afvoerleiding terug naar de waterbron. Hier wordt het weer gemengd met 35 graden Celsius centraal warm water zodat het weer op de vloer kan worden teruggevoerd.

Vloerverwarming verdeler aansluiten

Ook is het eenvoudig om een ​​verdeler aan te sluiten. u kunt de vloerverwarmingsverdeler aansluiten via twee 22 mm cv-leidingen (aan- en afvoer van de ringvormige hoofdleiding), en de vloerverwarmingsleiding (meestal 14 of 16 mm) kan worden aangesloten op de luchttoevoer. kraan en de opstuwingsbodem Op de klep. Distributeur. Elke groep heeft 2 schakels nodig. Om 5 vloerverwarmingsverdelers te gebruiken, heb je dus 10 verbindingen nodig om de leidingen aan te sluiten.

Totaalpakket: isolatie, vloerverwarming en eindvloer

Vloerverwarming combineren met één van onze vloeren? Kies voor ons totaalpakket! We isoleren dan de vloeroppervlakte eerst met schuimbeton. Hier bovenop brengen we de verwarming aan met de dekvloer (magnesiet, anhydriet of zandcement). Ten slotte leggen we de eindvloer aan: laminaat of parket. In plaats van laminaat en parket kunt u bij ons ook kiezen voor een woonbetonvloer. In dit laatste geval heeft u geen dekvloer nodig en storten we het woonbeton direct over de verwarming heen.

Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we het totaalpakket aanbieden tegen een uitstekende prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt heeft.

Pompschakelaar

Heeft u vloerverwarming met een oude pomp? Dan is het verstandig om deze te laten vervangen door een nieuwe pomp. Een moderne pompschakelaar is een stuik zuiniger dan de oude modellen, omdat deze alleen aanslaat als er extra warmte nodig is. Hierdoor is het niet nodig dat de pomp constant blijft werken. U kan deze in meerdere ruimtes aan laten gaan en via u smartphone regelen.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.