Gordijnen zijn al jaren een populaire vorm van raamdecoratie. Een deel van de reden is de veelzijdigheid van de gordijnen. Ze kunnen al een mooie en praktische aanvulling zijn op interieurdecoratie, maar je kunt ze ook combineren met diverse andere soorten raamdecoratie. Of je nu de lichtinval beter wilt beheersen, het huis op een unieke manier wilt inrichten, of beide, je kunt hiervoor gordijnen en andere raamdecoraties combineren. De combinaties eindeloos zijn. Zeker is dat je met rolgordijnen het interieur direct een nieuwe look kunt geven.

rolgrodijenen

Soorten rolgordijnen

Rolgordijnen komen in heel wat maten en stoffen. Je kan ze combineren met overgordijnen, ze kunnen geplaatst worden aan kiepramen en indien gewenst kan je ook kiezen voor volledig verduisterende rolgordijnen. Hier een overzicht van de meest voorkomende rolgordijnen.

Duo Rolgordijnen

Een duo-rolgordijn bestaat uit twee lagen van verschillende transparantie. Je kunt deze lagen afzonderlijk van elkaar bewegen en over elkaar laten schuiven. Zo bepaal je hoeveel licht er uiteindelijk doorgelaten wordt. Met een duo rolgordijn heb je zelf controle over de lichtinval en behoud je een ruimtelijk effect.

Gordijnen voor de badkamer

Standaard rolgordijnen zijn niet geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes. Ze worden  hier te vochtig en er zal schimmelvorming op het doek gaan ontstaan. Speciaal voor de badkamer en andere vochtige ruimtes zijn er rolgordijnen waarbij het doek voorzien is van een speciale vochtwerende coating. Deze kunnen wel zonder probleem toegepast worden.

Lees ook: Gietvloer badkamer 

Verduisterende rolgordijnen

Het doek van een verduisterend rolgordijn is aan de achterzijde (zonkant) voorzien van  een speciale coating. Deze coating is vaak wit maar kan ook dezelfde kleur hebben als de stof van het gordijn. Een verduisterend gordijn is specifiek bedoeld om zonlicht tegen te houden en om een ruimte compleet te kunnen verduisteren. Daarom worden ze vaak toegepast in de slaapkamer, kinderkamer of babykamer.

Rolgordijnen op maat

U kunt zowel de transparante, lichtdoorlatende, verduisterende of extra brede rolgordijnen op maat kopen.

Categorieën: Interieur

Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.