Woodstock-vloeren biedt meerdere soorten gietvloeren aan. Iedere gietvloer is anders waardoor ook de prijzen van elkaar verschillen. Dit komt simpelweg doordat sommige gietvloeren kwalitatief beter zijn, of doordat een gietvloer veel tijd in beslag neemt om deze op de juiste manier aan te brengen. Over het algemeen hangt de prijs van een gietvloer af van de volgende aspecten:
• De locatie;
• De oppervlakte;
• De ondergrond;
• Het soort gietvloer.
Alles gietvloeren van Woodstock-vloeren zijn te combineren met vloerverwarming.

Gietvloer prijs

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is een hoogwaardige egaline die wordt voorzien van een PU-coating. De cementgebonden gietvloer neemt relatief weinig tijd in beslag. De bestaande vloer wordt voorzien van een epoxy laag met zand ten behoeve van eventueel vocht van onder en daarnaast verbeterd dit de hechting. Wanneer dit voldoende is uitgehard kan de gietvloer worden geëgaliseerd. Vervolgens moet de egalisatie voldoende uitharden, dit kan soms 1 tot 2 dagen duren. Wanneer de gietvloer voldoende is uitgehard wordt deze voorzien van twee laklagen. De prijs van een cementgebonden gietvloer van een gemiddelde woonkamervloer ligt tussen de €60,- en €100,- per vierkante meter.

Gevlinderde gietvloer

Een gevlinderde gietvloer is een cementgebonden gietvloer die nog wordt nabehandeld met een vlindermachine. Het verschil zit hem in de gietmortel die wordt gebruikt, een gevlinderde gietvloer bestaat uit een hoogwaardige gietmortel die zo is samengesteld dat deze gevlinderd kan worden. De gevlinderde gietvloer wordt verder hetzelfde afgewerkt als de cementgebonden gietvloer, alleen neemt deze vloer meer tijd in beslag. Dit komt doordat de vloer gevlinderd moet worden op exact het juist moment, wanneer de vloer te hard is kan deze niet meer gevlinderd worden en wanneer de vloer nog te nat is kan deze kapot worden gevlinderd. Het is dan ook nooit goed te peilen hoe lang het duurt voordat een gevlinderde gietvloer gevlinderd kan worden. De prijs van een gevlinderde gietvloer van een gemiddelde woonkamervloer ligt tussen de €80,- en €110,- per vierkante meter.

PU-gietvloer

Een PU-gietvloer is een kunststof gietvloer die wordt voorzien van een coatinglaag. De kunststof gietvloer staat bekent om zijn strakke uitstraling en elasticiteit waardoor deze minder gevoelig is voor scheuren. Het aanbrengen van de PU-gietvloer werkt als volgt: allereerst wordt de ondergrond geschuurd en wordt er een schraplaag aangebracht, vervolgens wordt deze geheel stofvrij gemaakt en word de PU-gietvloer gesmeerd. Deze kan vervolgens de volgende dag gecoat worden. De prijs van een PU-gietvloer van een gemiddelde woonkamervloer ligt tussen de €80,- en €115,- per vierkante meter.

Microcement vloer

Een microcement vloer is een cementgebonden vloerafwerking wat bestaat uit kunsthars en minerale pigmenten. Microcement staat ook wel bekend als Beton Ciré en kan worden aangebracht op zowel de vloer als de wand. Microcement wordt aangebracht in meerdere lagen waardoor deze vloer ook aanzienlijk meer tijd in beslag neemt dan de andere vloeren. Daarnaast bestaan er veel verschillende soorten microcement, hierdoor verschilt microcement ook vaak in prijs. Hoogwaardige microcement is vrijwel geheel krasvast en daarnaast zeer duurzaam. De andere varianten zijn vaak wat meer krasgevoelig en kunnen daarnaast na enige tijd kleurverschillen gaan vertonen. Het aanbrengen van een microcementvloer neemt vaak een week in beslag en bestaat uit de volgende stappen: aanbrengen schraplaag/vochtscherm, aanbrengen primer, smeren 1e microcementlaag, smeren 2e microcementlaag, aanbrengen eerste coatinglaag en als laatste de laatste twee componenten coatinglaag. De prijs van een microcementvloer van een gemiddelde woonkamervloer ligt tussen de €80,- en €150,- per vierkante meter.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.