Opbouw egaline gietvloer (betonlook)

Een egaline gietvloer (betonlookvloer) is traditioneel opgebouwde vloer die uit meerdere lagen is opgebouwd. Hoeveel lagen, hangt af van de gietvloer die je kiest. Vuistregel is dat hoe meer lagen er moeten worden gelegd, hoe langer het zal duren voordat je gebruik kunt maken van de vloer. Dit komt doordat na elke laag er een droogtijd in acht moet worden genomen. Meestal duurt zo een droogtijd ongeveer een dag. Wanneer je dus een gietvloer hebt van 5 tot 6 lagen, zal je tussendoor veel moeten wachten.

opbouw egaline gietvloer

Egaline vloer als afwerkvloer

Ook al is het voor alle gietvloeren verschillend hoeveel lagen er zijn, over het algemeen wordt een egaline gietvloer gevormd door eerst een Woodstock primer laag aan te brengen over de anhydriet of magnesietvloer. Deze laag zorgt voor een goede aanhechting tussen de ondergrond en de vloer. Daarna wordt er in sommige gevallen nog een Woodstock epoxy primer aangebracht, in sommige gevallen wordt het hoofdbestandsdeel van de egaline gietvloer al gegoten. Ook kan een het zijn dat er eerst een grove structuur laag wordt aangebracht, waarna er later een fijne structuur laag wordt aangebracht. De laatste laag kan ook uit een coating zijn. Dit kan één laag zijn, dit kunnen er ook drie of vier zijn. Deze coatings kunnen extra beschermen, de vloer dicht maken of de vloer een andere uitstraling geven zoals een matte of glanzende afwerking.

Zelf vloer egaliseren

Zelf je vloer egaliseren is vrij eenvoudig. Een goede voorbereiding voor de egalisatie van de ondergrond vormt namelijk de basis van een goed eindresultaat. Om dit te bereiken, bestel je bij Woodstock diverse spullen die je nodig hen om een cementgebonden vloer zelf te maken. Zorg voor een goede ondergrond die je glad kan maken.
Bij ons vind je onder andere een hoogwaardige vloeregalisatie, een goede primer en diverse gereedschappen die onmisbaar zijn als je zelf een egaline gietvloer gaat gieten.
Dankzij ons uitgebreide stappen plan en deskundige hulp, kun je makkelijk zelf je vloer egaliseren. Bestel bij ons en profiteer van de voordelen.

Categorieën: Gietvloer

Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.