Betonvloer beschermen tegen vuil en vlekken

Een betonvloer vraagt na het storten enig onderhoud. Dat heeft te maken met de enigszins open poreuze structuur van de betonvloer. Zonder bescherming van de betonvloer gaan er onherroepelijk vlekken op ontstaan die zich niet of nauwelijks laten verwijderen. bij woodstock vloeren weten ze welke methoden er zijn om een betonvloer te beschermen tegen vuil en vlekken. Het wordt ook wel nabehandelen van de betonvloer genoemd.

Betonvloer beschermen tegen vlekken en vuil

Beton is zeer sterk en prima geschikt om een woonbetonvloer mee te maken maar het is van nature niet echt een dicht materiaal. Dat heeft te maken met de open structuur van beton en de natuurkundige processen die zich afspelen tijdens het proces van storten en drogen.

Wanneer de betonvloer is gestort, gaan de zwaardere delen in de beton naar beneden zakken. Hierbij vormen zich lucht kanaaltjes die de woonbetonvloer beton vatbaar maken voor indringing vieze vloeistoffen, zoals stof in combinatie oliën en huidvet.

Om het indringen van dit vuil te voorkomen is het noodzakelijk om de betonvloer goed te beschermen. Dit kan op verschillende methoden doen.

Woodstock vloeren verkoop onderhoudsmiddel voor het behandelen van betonvloeren

Woodstock heeft een speciaal samengesteld product voor de behandelde en monolithisch afgewerkte betonvloeren. Het materiaal beschermt de betonvloer vrijwel tegen alle verontreinigingen wat de betonvloer kan aantasten ook heeft Woodstock een goed reiningsmiddel wat heel goed reinigt voor het oppervlak. Het middel kan vervolgens eenvoudig worden weggewassen. In tegenstelling tot vele andere producten is het middel van Woodstock niet schadelijk voor de vloer en laat geen zeepresten achter.

Crete Clean Plus is zeer geconcentreerd. Normaliter wordt er ca. 30-40m1 wasmiddel per liter water toegevoegd. Bij Crete Clean Plus is er slechts ca.10m1/ltr. benodigd. Zo bespaart u dus ca.75% aan schoonmaakmiddel. Crete Clean Plus is niet schadelijk voor het milieu. Het materiaal bevat geen oplosmiddelen. Met het onderhouden en reinigen van met Woodstock behandelde betonvloeren met behulp van het middel van Woodstock vloeren kunt u op termijn de volgende resultaten bereiken:

 

Versterken en verharden van het betonoppervlak

Verminderen van de zichtbaarheid van krasjes en vlekken.
Verlagen van de porositeit (meer dichtheid).
Woodstock helpt met het onderhouden en versterken van de natuurlijke glans.
Het wordt eenvoudig bandensporen verwijderen van verkeer met rubber banden.
Met Woodstock vloeren is de betonvloer in het
 gebruik zeer vriendelijk. Allereerst dient u het vuil op de 
vloer te verwijderen of te voorkomen. Vervolgens kan het middel op de juiste manier worden aangebracht door middel van een natte dweil of een simpele boenmachine bij grote oppervlak wordt het zelfs met een wisser gedaan. Verwijder het eventueel overtollige materiaal en laat de vloer goed opdrogen en loop er niet meer overheen. Reinig vaak in combinatie met water en de wrijving van de reinigingsborstels of polijst de vloer voor de glansgraad. Gebruik van zwarte schrobpads of een met carbide ingelegde borstelkop op de schrobmachine is ook mogelijk.

Het is aan te bevelen dat er een goede olieverwijderaar bij de vloer aanwezig is om eventuele olie- en vetvlekken direct te verwijderen. Ook zuurconcentraties zullen de vloer permanent testsen en dienen dus ook onmiddellijk te worden verwijderd.

Categorieën: Betonvloer

Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.