Betonvloer isoleren

Hoe kun je het beste een betonvloer isoleren?
Antwoord: Het beste is om een betonnen vloer te isoleren met bijvoorbeeld tempex op pir/pur platen (drukvast). Bij drukvaste isolatieplaten gaat de vloer minder snel zakken en houdt de isolatie platen zijn waarde.

Een zeer goed alternatief voor tempex is schuimbeton. Dit omdat schuimbeton is een zeer goede isolatie heeft die met een dikte van wel 50 cm kan worden aangebracht. Een zeer groot voordeel van schuimbeton ten opzichte van isolatieplaten is dat de ondergrond niet vlak hoeft te zijn. Nog een hele mooie bijkomstigheid is dat muizen en ratten zich niet gaan nestelen onder uw vloer.

De betonvloer komt het beste tot zijn recht als u deze combineert en vloerverwarming gebruikt. Vloerverwarming maakt uw vloer lekker warm en omdat de warmte alleen omhoog gaat en niet omlaag. Zonder isolatie zal uw energie rekening vele malen hoger zijn dan dat u een betonvloer zonder isolatie gebruikt. Wij geven u altijd een heel goed advies over de juiste keuze van het isoleren van uw betonvloer.

Categorieën: Betonvloer

Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.