Nadelen infrarood vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming is een fantastische product dat met redelijk wat voordelen komt, en dat is één ding wat zeker is! Naast dat het met redelijk wat voordelen komt, heeft het ook wat nadelen. Deze voor- nadelen kan bepalen of je met lach op je gezicht of met een groot verdriet naar jouw energierekening gaat kijken. Daarom is het heel belangrijk om de nadelen van infrarood verwarming te weten, want hierdoor kan je er beter rekening mee houden.

Elektrische vloerverwarmingsfolie

Hoe werkt infrarood vloerverwarming

Zoals eerder in de tekst vermeldt infrarood verwarming maakt gebruik van stralingswarmte om te verwarmen. Dit werkt net zoals de zon. De stralingswarmte verwarmt alleen onze lichaam en objecten om ons heen. Dankzij deze eigenschap wordt de lucht niet verwarmt. Hierdoor vindt er ook geen luchtcirculatie plaats waardoor er geen zwevende stofdeeltjes of vacht van huisdieren zweven in huis. Dit is voordelig voor mensen met een allergie.

Wilt u nog meer weten over de werking van een infrarood vloerverwarming? Dan kunt hier verder lezen: https://woodstock-vloeren.nl/infrarood-vloerverwarming/

Wat zijn de nadelen van infrarood vloerverwarming

Verkeerd aanbrengen van Ir-verwarming

Het is heel belangrijk dat de verwarming goed moet worden geplaatst. Anders kan er stralingsasymmetrie ontstaan. Dat is wanneer er verschillende warmtestralingen in onze ruimte bevinden waardoor de ene deel van onze lichaam warm aanvoelt en andere deel wat koeler. Dit kan zeer onprettig aanvoelen. We willen graag dat onze huis gelijkwaardig word verwarmd. Daarom is het belangrijk dat het goed word aangebracht.

Nieuwe manier van verwarmen

Het verwarmen met een infrarood is heel iets anders dan met een traditionele vloerverwarming. Zoals eerder in een tekst vermeld het verwarmen met een Ir-vloerververwarming vindt geen luchtcirculatie plaats. De stralingswarmte werkt op onze lichaamswarmte en de objecten om ons heen. Hierdoor is het ook echt wel wennen aan het nieuwe manier van verwarmen. Het is handig om bijvoorbeeld bij een kennis of een familielid langs te gaan die een Ir-verwarming heeft om te kijken hoe het aanvoelt. Als u niemand kent die een infrarood verwarming heeft, is het handig om eerst klein beginnen. In andere woorden het is de beste om een kleine ruimte te verwarmen met infrarood panelen waar u regelmatig komt. Hierdoor kunt even aanvoelen hoe het is en daarna beslissen of het een goed idee is om alle ruimtes met infrarood te verwarmen.

Verkeerd gebruik

Ir-verwarming kan zeer gericht verwarmen. De stralingswarmte werkt op onze lichaamswarmte. Dit klinkt misschien heel efficiënt, echter is het niet altijd zo. Dit geldt alleen hoe het gebruikt wordt. Het is uitermate nutteloos om een lege ruimte te verwarmen. Als de ruimte helemaal leeg is, wordt er niks verwarmd. Het is ook niet aangeraden om het als hoofdverwarming te gebruiken behalve als het huis goed geïsoleerd is. Anders is het geadviseerd om het als bijverwarming te gebruiken.

Het is mogelijk om een specifieke hoek in de ruimte waar u zit te verwarmen door de infrarood panelen slim aan te sturen. Hierdoor word er efficiënt gebruikt gemaakt van de verwarming. Houd er rekening mee wanneer u buiten het bereik van de panelen bent dat het gelijk kouder aanvoelt. Dit kan zeer onaangenaam aanvoelen.

Onze ervaring

Wij raden u sterk aan om voor een traditionele vloerverwarming te gaan. Dat komt omdat infrarood vloerverwarming niet goed geschikt is als hoofdverwarming toe te passen. Het is namelijk ook belangrijk dat u huis goed geïsoleerd is. Vooral in de wintermaanden kan het dan heel vochtig in huis aanvoelen. Samen met de Ir-verwarming dat op onze lichaamswarmte werkt kan het heel klef worden in huis. Daarom raden wij gewoon om traditionele vloerverwarming als hoofdverwarming te gaan.

Infrarood panelen zijn zeer geschikt als bijverwarming. Vooral in ruimtes waar je regelmatig bent. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer, eetkamer of de keuken. Door specifiek in die ruimtes alleen met infrarood te verwarmen maakt u efficiënt gebruik ervan en bespaar u op de energiekosten. Heeft u nog meer vragen? Dan kunt hieronder contact met ons opnemen.