Houten vloer isoleren

Een houten vloer isoleren kan op meerdere manieren. De Houtenvloer isoleren kan je doen van de bovenkant of van de onderkant (kruipruimte). Wij van woodstock vloeren doen vaak de kruipruimte vullen met schuimbeton met daarop vloerverwarming met een mooie dekvloer. Ook de PVC vloer of een mooie gietvloer kunnen wij u aanbieden.

houten vloer isoleren op verschillende manieren

Vier opties om aan de slag te gaan:

1 Het vullen van de kruipruimte met schuimbeton

2  Laag magnesiet aanbrengen (magnesietvloer) over de oude houtenvloer als isolatiematriaal

3 van uit de kruipruimte isoleren tegen de onderkant van de vloer

4 Folie neer leggen met daarop schuimbeton

 

In de maand Januari is er altijd de aktie gratis advies gesprek !

Een bezoek bij u thuis kan uitkomst bieden.

 

Waarom moet u isoleren?

  1. Isoleren van huis zorgt ervoor dat de woning sneller is opgewarmd omdat de warmte langer blijft warm blijft Er hoeft dus veel minder energie gebruikt te worden en gestookt te worden om het behaaglijk warm te krijgen dus veekl minder kosten.
  2. Wooncomfort verbetert. Doordat het lekker warm blijft en het niet meer tocht, is het altijd comfortabel. Ook als het buiten erg koud is en waaid.
  3. In de zomer !. Doordat de woning goed igeïsoleerd is, blijft de warmte in de zomer juist buiten en blijft het binnen lekker koel.
  4. Goede isolatie op de vloeren zorgt ook voor het dempen van geluid.
  5. Heel duurzaam: doordat er minder wordt gestookt, wordt er ook minder CO2 uitgestoten dus beter voor dier en natuur. Zorg er wel voor dat je op een ecologisch verantwoorde manier uw woning laat isoleren. Anders heeft het weer minder voordelen voor het milieu dan je misschien voor ogen had.Laat u goed informeren
  6. Voordeel als de woning op de markt komt: een goed geïsoleerde woning scoort goed op het EPC-attest. En dit maakt de woning aantrekkelijker op de markt dus u krijgt meer geld voor u woning.
 

Welke vloerisolatie is geschikt voor mijn woning?

Heb je een koopwoning die gebouwd is vóór 1990, en heb je een (droge of natte)kruipruimte onder de begane grondvloer (houten vloer) van je huis? Kijk dan of er al isolatiemateriaal onder de vloer is aangebracht. Het is belangrijk te weten of het materiaal niet verouderd is. Twijfel je, dan kan onze isolatiespecialist bij je thuis de staat van de isolatie opnemen. Dit onderzoek is gratis wanneer je een adviesgesprek aanvraagt.

Veel woningen in Nederland hebben een kruipruimte. Is de kruipruimte van je woning hoger dan 50 centimeter? Dan is zowel vloerisolatie als bodemisolatie mogelijk. Bij een vochtige kruipruimte is bodemisolatie de beste oplossing. Is de kruipruimte van je woning lager dan 50 centimeter? Dan is bodemisolatie mogelijk.

Warmteverlies via de vloer te voorkomen

Warmteverlies via de vloer isoleren kan op twee verschillende manieren worden opgelost:

  • Het isoleren van de bovenkant van de kruipruimte. Dit noemen we vloerisolatie. Het isolatiemateriaal wordt aan de onderkant van de vloer bevestigd.
  • Het isoleren van de onderkant van de kruipruimte. Dit noemen we bodemisolatie. Het isolatiemateriaal wordt op de bodem van de kruipruimte aangebracht.

 


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.