Een gietvloer is een goede afwerkvloer om te combineren met vloerverwarming. De vloer bestaat uit verschillende lagen, hierdoor ontstaat er een optimale warmteverdeling. Een gietvloer kan worden aangebracht in een laagdikte van 3 tot 5 mm, dit is afhankelijk van het soort gietvloer. Door de geringe laagdikte kan de vloerverwarming een optimaal rendement opleveren waardoor uw woning minder energie verbruikt en een aangename temperatuur heeft. De gietvloeren zijn leverbaar in alle soorten kleuren en verschillende structuren. Het toepassen van een gietvloer in combinatie met vloerverwarming zorgt voor een warm en comfortabel gevoel. Alle gietvloeren worden naadloos gegoten waardoor de vloeren een strakke design uitstraling hebben. Woodstock kunt u voorzien van zowel de juiste vloerverwarming als de gewenste gietvloer.

Gietvloer en vloerverwarming

Soorten gietvloeren

Vloerverwarming is in principe te combineren met iedere gietvloer. Echter, door bepaalde eigenschappen van de gietvloeren is de ene beter toepasbaar dan de andere. De onderstaande gietvloeren worden het meest toegepast in combinatie met vloerverwarming.

Polyurethaan gietvloer

Een Polyurethaan gietvloer is een elastische gietvloer. Hierdoor is deze vloer beter bestand tegen scheurvorming. Een Polyurethaan (PU) gietvloer is door de geringe dikte van 3mm ideaal te combineren met vloerverwarming, daarnaast is deze vloer toe te passen in iedere gewenste kleur. Deze vloer heeft in tegenstelling tot de andere vloerafwerkingen een kunststof uitstraling. Meer informatie over Polyurethaan vloeren.

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer bestaat uit cement en diverse bindmiddelen. De vloer heeft een dikte van 3 tot 6mm en is beschikbaar in diverse kleuren. Door de cementgebonden samenstellingen is deze vloer gevoeliger voor haarscheuren. Dit past bij het natuurlijke karakter van de vloer. Meer informatie over cementgebonden gietvloeren. Ook deze vloer is goed in combinatie met vloerverwarming, het opstookprotocol is hierbij wel van groot belang.

Gevlinderde gietvloer

Een gevlinderde gietvloer is eigenlijk een cementgebonden gietvloer die wordt nabehandeld met de vlindermachine. Wanneer de vloer zo is uitgehard dat er overheen gelopen kan worden, wordt de vloer afgewerkt middels een elektrische vlindermachine. Deze nabehandeling zorgt ervoor dat de vloer de unieke ''wolken'' krijgt die ook zijn te zien in een gevlinderde betonvloer. Daarnaast zorgt het vlinderen er ook voor dat eventuele oneffenheden, bultjes, gaatjes etc uit de vloer wordt gevlinderd, hierdoor komt u niet voor verrassingen te staan zoals dit wel bij een gietvloer kan die niet wordt nabehandeld. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat na het aanbrengen van de gietvloer, er een vlieg of insect in de vloer komt te zitten. Dit kan helaas nooit geheel worden verwijderd en hier blijf je dan ook altijd wat van zien.

Microcement vloer

Een microcement vloer valt officieel niet onder de noemer gietvloer. De vloer wordt namelijk met de hand ambachtelijk op de vloer aangebracht. Deze prachtige vloerafwerking mag niet ontbreken op het lijstje want de vloerafwerking is goed te combineren met vloerverwarming. Een microcementvloer heeft een dikte tussen de 1 en 3mm, hierbij moet de ondervloer wel egaal zijn. Een micrcocementvloer is goed te combineren met vloerverwarming en door de flexibele eigenschappen minder gevoelig voor scheurvorming dan de cementgebonden gietvloer. Meer informatie over de microcementvloer Welke vloer moet welke vloerverwarming

Woonbetonvloer

Een woonbetonvloer is een robuuste stoere vloer die wordt afgewerkt met een vlindermachine. Alhoewel de vloer vaak tussen de 4 en 7cm dik is, is deze vloer goed te combineren met vloerverwarming. Meer informatie over de woonbetonvloer.

Categorieën: Gietvloer

Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.