Duurzaam isoleren begint met een duurzame manier van werken!

Woodstock vloeren uit Obdam heeft van duurzaamheid een vast onderdeel van de bedrijfsvoering gemaakt. Het schuimbeton dat zij maken, is duurzaam en volledig te recyclen. De grondstoffen zijn natuurlijke materialen: cement, fijn zand en water. Daar worden dierlijke eiwitten aan toegevoegd. Dit zijn natuurlijke eiwitten daardoor ontstaat er luchtbelletjes in het schuimbeton. Aan het schuimbeton worden géén chemicaliën toegevoegd. Dit is belangrijk bij een duurzaam manier van werken. Daarom bij de sloop van een woning waarin schuimbeton is verwerkt, is het eenvoudig te verpulveren en geschikt voor hergebruik in diverse soorten bouwmaterialen.

Maar Woodstock vloeren gaat verder dan alleen het toepassen van natuurlijke materialen voor het maken van schuimbeton. Ook de productie zelf gaat zo duurzaam mogelijk.

 

Milieu belasting

Het maken van schuimbeton is zoals gezegd water nodig. Om de water mee te nemen naar de klant is belastend voor het milieu. Want water vervoeren betekent meer gewicht over de weg, zwaarder transport en dus meer slijtage van de weg. Daarnaast is meer brandstof nodig en dus meer uitstoot van schadelijke stoffen. Door ter plaatse op locatie water te gebruiken, vermindert we de milieubelasting.

Voor een duurzaam manier van werken investeren we in extreem duurzame machines. Daardoor heeft Woodstock nu de beschikking over een elektrische betonpomp. Voorheen werd diesel gebruikt om de pomp aan te drijven. Door over te gaan op een elektrische pomp, is er geen uitstoot van schadelijke stoffen. Nu gebruiken ze zoveel mogelijk groene stroom van de huizen in de straat die zonnepanelen op het dak hebben liggen. Mocht er toch een dieselpomp nodig zijn, dan wordt de uitstoot opgevangen en opgeslagen in het product. De CO2 uitstoot wordt hiermee geminimaliseerd.'

 

Aandacht voor duurzaamheid

Om de eerste stap te zetten naar een betere milieu besteed wilt Woodstock vloer niet alleen aandacht voor het duurzaamheid van een woning. Om echt is de eerste stap besteden we ook aandacht aan het verduurzamen van middelen en materialen. Daarom investeert Woodstock ook in ontwikkeling en innovatie van duurzame machines. Hierdoor lopen we binnen de branche voorop in onze bedrijfsvoering.

Categorieën: Nieuws vloeren

Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.