Vanaf 2025 mogen alleen schone vervoermiddelen voor goederenvervoer de binnenstad nog in. Dan is de invoering van de zero emissiezone een feit. Dat lijkt misschien nog ver weg, maar de tijd gaat snel. Op onze pagina vindt  u informatie over hoe we goed zijn voorbereid op de Zero Emissie Stadsdistributie.
Wij van Woodstock zijn veel bezig met duurzaam investeren. Zo gaan we met elektrisch materiaal het werk doen en gaan we ook het vervoer slimmer kleinschaliger doen. Dit kan onder andere door het bundelen van leveringen. Niet alleen over de weg, maar ook zero emissie vervoer over water is een optie. De gemeentes werken nu nog hard om de benodigde laadinfrastructuur en bijbehorende laad- en losplaatsen goed en beter in te richten.

Duurzaam investeren

Waarom de zero emissiezone?

Het doel van Zero Emissie Stadsdistributie (ZES) is minder vervoersbewegingen, een schonere lucht en betere bereikbaarheid en het stimuleren van duurzaam investeren. Dat is goed voor de leefbaarheid en de economische vitaliteit van de (binnen)stad. En daar heeft iedereen baat bij. Een derde van de CO2-uitstoot komt van vervoer. Door deel te nemen aan ZES dragen we bij aan het behalen van de klimaatdoelen.
In 2019 is de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek ondertekend. Samen met meer dan 40 andere gemeentes is dit gedaan

Woodstock Vloeren heeft samen met Strooper-groep en Besto-groep een nieuwe pomp techniek ontwikkeld voor het aanbrengen van isolatie om een kruipruimte te isoleren. Dit is goed nieuws. Woodstock vloeren loopt hiermee ver voorop in het isoleren van de oude woning en zeker met de kruipruimte isoleren van de oude woning.

Doorbraak in de branche

De nieuwe techniek is een doorbraak in de branche. Het is nu mogelijk om zónder (te)veel gewicht van de vrachtwagenpomp in steden kruipruimte isolatie aan te brengen. Kruipruimte isolatie met schuimbeton is ideaal tijdens het vervangen van de houten vloer. Met het nieuwe systeem kan er makkelijker bepaald worden wat er aan isolatiemateriaal nodig is per klus. Een (voor)onderzoek is wel nodig om de kruipruimte goed te beoordelen en te bepalen hoeveel isolatie moet worden aangebracht.

Nieuwe techniek

Onderzoek laat zien dat de nieuwe techniek die Woodstock gebruikt veel beter is. Gemeenten zijn erg enthousiast over de nieuwe techniek om de kruipruimte van (oude) woningen te isoleren. Bijkomend voordeel is ook dat de CO2-uitstoot vermindert door gebruik te maken van elektra van de woningen die gevoed worden door zonnepanelen.

Strooper:

“Simpel gezegd heeft elke kruipruimte isolatie onderzoek nodig om het juiste te bepalen en die mee te nemen in de berekening. Als je een goede aannemer hebt, kan je online een bestelling plaatsen. Dat is echter hetzelfde als bij een webshop: de aantallen worden in een rekenvoorbeeld gezet en met één druk op de knop komt de prijs op een offerte /factuur in de mailbox. Zijn de aantallen verkeerd bepaald, dus is de vloer dikker, dan klopt het systeem niet. Raadzaam is om de berekening altijd 10% hoger te maken voor de zekerheid.

Er bestond nog geen techniek om de isolatie tijdens het proces te veranderen aangezien dan de isolatiewaarde soms in het geding komt. De Woodstock kruipruimte isolatie wordt uitgevoerd tijdens een continu proces van ongeveer 2,5 tot 4 uur. De lucht en het schuim worden van binnenuit in de vloeispecie gespoten, door middel van een lichte lucht druk en dan met een pomp wordt de slagroom achtig mengsel ingebracht in de kruipruimte.

Het is echter moeilijk vast te stellen hoe dik de laag is als je er niet goed bij kan. Dat is enkel vast te stellen door een stukje oude vloer weg te halen. Dat geeft meer informatie maar dan is alleen de laagdikte bepaald op die plek.” Kruipruimtes worden voor een isolatie- behandeling nu beoordeeld met een schatting op basis van kenmerken en symptomen, maar dit is bij lang niet alle kruipruimte isolatie even effectief."


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.