Betonlook verf

De betonlook is een grote trend geworden in de afgelopen jaren. Met een betonlook woning creëert u een stoere industriële woning. Er bestaand meerdere methoden om een betonlook in uw woning aan te brengen. Denk hierbij aan beton ciré of een woonbetonvloer. Een andere mogelijkheid is dat u, uw woning laat verven met betonlook verf.

Betonlook verf kan gebruikt worden voor verschillende oppervlakten, zoals muren of vloeren, maar ook voor betonnen meubels zoals tafelbladen en wasbakken. Voor een mooi eindresultaat is het belangrijk is dat u de instructie goed opvolgt.

Betonlook

Betonlook verf aanbrengen

Voordat u begint met het aanbrengen van de betonlook verf is het belangrijk dat u zich goed voorbereid. De vloer moet in goede conditie verkeren, zodat de verf goed hecht aan het beton. De vochtigheid van het beton moet eerst worden gecontroleerd. Hiervoor gebruikt u een groot stuk plastic, dat u op het oppervlakte plakt. Als er na een dag geen vocht op het plastic zit is de vloer voldoende droog.
Verder is het belangrijk dat het oppervlak vet- en stofvrij is. Met een reinigingsmiddel kunt u dit prima oplossen. Nadat de vloer vetvrij is gemaakt moet de vloer wel weer goed drogen. Stofdeeltjes kunt u met een stofzuiger verwijderen.

De betonverf zelf brengt u in twee lagen aan met een roller en kwast. Voordat de betonverf wordt aangebracht moet de verf goed roeren. Nadat de vloer is geverfd moet de vloer 5 á 6 dagen drogen.

Primer

Het is verstandig om een primer te gebruiken voordat u begint met schilderen. Hierdoor heeft u een betere hechting.

Betonlook verf muur

Betonlook verf muur

Betonlook verf kan ook op muren worden aangebracht. U kunt kiezen uit diverse mogelijkheden, zoals mat, zijdeglans of hoogglans.

Badkamer betonlook

Betonlook verf badkamer

De betonlook is ook goed te combineren met badkamers. Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor deze trend gekozen. De donkere kleuren van het beton geven een bijzonder contrast met de witte badkamermeubilair.

Keukenblad

Betonlook verf aanrechtblad

Een aanrechtblad verven is niet zo makkelijk als u misschien zou denken. Dit kunt u beter overlaten aan professional. Onze partner Het schilderen van je houten of kunststof aanrechtblad is niet zo makkelijk als je denkt, en je kunt ook zeker niet iedere verf nemen om te schilderen. idbeton kan betonnen aanrechtbladen op maat voor u maken.

Woonbetonvloer

Woonbetonvloer

Indien u op zoek bent naar een stoere, strakke, vlakke en slijtvaste industriële betonvloer met een natuurlijke uitstraling, dan is woonbeton zeker een doordachte keuze. Welke uitstraling u ook wenst, alles is mogelijk omdat de vloer in talloze kleuren afgewerkt kan worden.

Categorieën: Verbouwen

Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.