Schuimbetonvloer als alternatief broodjesvloer?

Wat is een broodjesvloer

Een broodjesvloer werd vaak neergelegd als de houten vloer op de begane grond niet meer voldoet. De balk broodjes vloer bestaat uit prefab-balken van gewapend beton gecombineerd met elementen van EPS TEMPEX oftewel piepschuim. Daaroverheen wordt meestal een betonnen dekvloer gestort. Zeker als er zich onder de woning een kruipruimte bevindt die voor vochtproblemen zorgt werd toch vaak een broodjesvloer gebruikt terwijl schuimbeton veel beter is.

Hoewel een broodjesvloer een prima oplossing kan zijn, is de prijs van dit product aan de hoge kant. Als u er bovendien voor kiest om een (woon)betonvloer neer te leggen, is de kans groter dat de woonbetonvloer meer gaat scheuren. Gelukkig er is een goed alternatief voor de broodjesvloer dat is de schuimbetonvloer.

Wat kost een broodjesvloer?

De kosten die u voor een broodjesvloer betaalt, is vaak een optelsom van de benodigde onderdelen. De totale kosten van een broodjesvloer uit de liggers, vulelementen, staalmatten, het beton en de personeelskosten.

U betaald meestal ongeveer €30,- tot €35,- per meter voor een broodjesvloer exclusief beton. De prijzen van het beton zijn afhankelijk van de bereikbaarheid van de stortplaats.

Alternatief voor de broodjesvloer: de schuimbetonvloer

Als u de oorzaak van de vochtproblemen in de kruipruimte niet aanpakt, is de kans groot dat u last blijft houden van schimmel wat u hout aantast door teveel vocht. Door te kiezen voor de schuimbetonvloer houdt u vochtproblemen voorgoed buiten de deur. De Schuimbetonvloer is bovendien goedkoop te produceren en aan te brengen, en daardoor een betere oplossing dan een broodjesvloer.

Het opvullen van de kruipruimte met schuimbeton is ook nog eens goed voor de portemonnee. U bespaart namelijk veel energiekosten door een goed geïsoleerde kruipruimte.

Categorieën: Isolatie

Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.