EPS staat voor ‘geëxpandeerd polystyreen’. Het wordt in de volksmond ook wel piepschuim of tempex genoemd. EPS isolatieplaten worden gemaakt van polystyreenkorrels die in een mal onder verhitting gaan uitzetten (expanderen) en aan elkaar kleven. Tijdens dit expansieproces worden er veel luchtbelletjes in de EPS parels gevormd, waardoor EPS een zeer grote hoeveelheid stilstaande lucht bevat. 98% van het volume van EPS platen bestaat uit lucht. Daarom is dit isolatiemateriaal erg licht en heeft het zeer goede isolerende eigenschappen. Stilstaande lucht is namelijk een goede isolator. Om een complete isolatieplaat EPS te maken is er slechts 2% grondstof nodig. Hierdoor kunnen de materiaalkosten tot een minimum worden beperkt en is EPS niet duur.

Vraag het ons!

Toepassingen EPS isolatie platen

EPS is geschikt voor veel doeleinden. De EPS platen kunnen gebruikt worden voor isolatie van vloeren, muren en daken. EPS isolatieplaten zijn zowel leverbaar met als zonder tand en groef. Het voordeel van het tand- en groefsysteem is dat de isolatie beter naadloos afgewerkt kan worden, waardoor koudebruggen vermeden kunnen worden. De losse EPS parels (korrels) zijn zeer goed geschikt om gebruikt te worden als isolator in spouwmuren.

Het beste isolatiemateriaal of één soort isolatiemateriaal waarmee u al uw isolatie-klussen kunt klaren, bestaat dus helaas niet. Iedere toepassing en ieder isolatie-doel vraagt om z'n eigen specifieke isolatiemateriaal. Wilt u een tussenmuur isoleren? Dan is het beste isolatiemateriaal meestal steenwol platen. Een betonnen vloer isoleren? Dan kunt u het beste voor PIR kiezen. Wilt u weten wat het beste isolatiemateriaal voor uw klus is? Vraag onze isolatie experts om gratis advies

EPS

EPS is een kunststof isolatiemateriaal en wordt gemaakt van aardolie. U kunt het gebruiken voor allerlei toepassingen. Voor het vullen van de spouwmuur bijvoorbeeld, of voor dak- of vloerisolatie. Ook voor gevelisolatie aan zowel de binnen- als de buitenkant van dak of gevel kan het gebruikt worden. De afkorting EPS staat voor Expanded Poly-Styrene. EPS heette vroeger tempex of piepschuim.

kijk ook op Strooper

Categorieën: Nieuws vloeren

Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.