Geluidsisolatie

Geluid isoleren kan met 2 soorten isolatie. Als eerste heb je de geluidsisolerende materialen. Deze houden geluid dat van buitenaf komt tegen. Ze verminderen ook de geluidsoverdracht van geluiden binnen naar andere ruimtes. Ten tweede heb je de geluidsabsorberende materialen, die erop gericht zijn de akoestiek in een kamer te verbeteren.Geluidsisolatie vloeren

last van lawaai uit aanpalende ruimtes of de buitenomgeving, dan heb je te maken met contactgeluid of luchtgeluid. Beide types geluid vergen een andere aanpak. Het is dus belangrijk om eerst te achterhalen wat de oorzaak van je geluidsprobleem is

geluid dat zorgt voor geluidsoverlast

A) Contactgeluid: De bron van het geluid staat in rechtstreeks contact met de vloer, muur of plafond van de ruimte waar je geluidshinder ondervindt. Het geluid kan zich hierdoor makkelijk verplaatsen via trillingen door de muren, vloeren en plafonds die verbonden zijn met de bron van het geluid.

isolatiemethode vloeren

B) Contactgeluiden, bijvoorbeeld schuivende stoelen, zijn redelijk moeilijk aan te pakken. Het geluid verspreidt zich via trillingen in de constructie waardoor niet alleen de aanpalende wand, maar ook de omliggende muren, plafonds en vloeren geluid zullen overdragen. Om het geluid volledig te dempen moet je een isolatieschil maken van de vloer tot het plafond.

isolatie: oplossing voor geluidsoverlast

Veel woningen in de wat grotere steden hebben holle ruimtes tussen het plafond en de hoger gelegen vloer. Deze vloeren geven daarom vaak geluidsoverlast. Woont u in een wat oudere woning en heeft u last van geluidsoverlast van de buren? Dan kan Easycell cellulose isolatie de oplossing bieden! Het aanbrengen van de Easycell cellulosevlokken

vlokken Geluidsisolatie

isolatie geluid

Geluid isoleren kan met 2 soorten isolatie. Als eerste heb je de geluidsisolerende materialen. Deze houden geluid dat van buitenaf komt tegen. Ze verminderen ook de geluidsoverdracht van geluiden binnen naar andere ruimtes. Ten tweede heb je de geluidsabsorberende materialen, die erop gericht zijn de akoestiek in een kamer te verbeteren.

Geluidisolatie in de vorm van plafondisolatie is dé uitkomst zodra tussen uw vloer en het plafond van de onderburen een holle ruimte zit. Deze ruimte werkt als een klankkast, mits goed geïsoleerd. Het beste is met Easycell deze ruimte te vullen, waarna de klankkast vorming teniet wordt gedaan. In geval van behoorlijk contactgeluid zal het nodig zijn een verlaagd plafond aan te brengen. Deze wordt aangebracht met onze speciale geluidsdempertjes die de laag frequente tonen opvangen, waardoor het stil wordt in uw huis. Het plafond isoleren is snel gedaan en biedt u rust en privacy. Goedkope geluidsisolatie haalt u bij Easycell! Bekijk ook eens de mogelijkheden op het gebied isolatie geluid

fermacell Vloerelementen o.a. voor geluidsisolatie vloer

De geluidsisolatie van een vloer is een belangrijk afbouwvraagstuk. Hoe kan de vloer optimaal worden opgeleverd, want hoe minder lawaai we horen, hoe groter het woongenot. Het hoge soortelijk gewicht werkt als isolator en zorgt voor een opmerkelijke geluidsweerstand. Dit geldt zowel voor vloeren als ook voor wanden. Naast uitstekende geluidsisolatie van de vloer, is de vloer ook nog eens snel op te leveren.

Vloerisolatie ook voor behagelijke warmte

Naast geluidsisolatie van een vloer, zorgen de fermacell Vloerelementen ook voor een goede isolatie als het gaat om warmtebehoud. Doordat de platen eenvoudig verwerkbaar zijn en in diverse maten leverbaar, is het isoleren van een vloer zeer snel realiseerbaar. Dit is zeer kostenbesparend voor droge afbouw en (grote) projecten vanwege een veel lagere hoeveelheid restafval. Voor geluids- of warmte-isolatie van vloeren levert fermacell het beste product.

Categorieën: Isolatie

Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.