Meest gestelde vragen

Woodstock Vloeren geeft u antwoord op de meest gestelde vragen die bij ons binnenkomen:

1. Waarom moet er folie onder en tussen de vloer geplaatst worden?

Woodstock Vloeren gebruikt folie onder de geïsoleerde ondervloer, de geïsoleerde schuimbeton vloer of de geïsoleerde magnesiet vloer. Er zijn twee functies voor het plaatsen van de folie. Tens eerste wordt de folie als een vochtscherm gebruikt, zodat het vocht niet naar boven kan maar ook dat er geen lekwater naar beneden kan lopen. Ten tweede is het belangrijk dat vloer los ligt van de ondervloer. Een vloer moet altijd kunnen werken ( krimpen en uitzetten). Als de vloer vast op een ondergrond ligt kan deze niet uitzetten en krimpen, waardoor deze extra kan scheuren. Een vloer scheurt meestal omdat het een cementgebonden product is en dan heb je altijd met naturulijke krimp te maken. Als er een scheur in een vloer ontstaat dan is dat niet erg, dat wordt met het egaliseren van de vloer weggewerkt.

2. Waarom kantstrook randfoam aan de zijkanten voor het maken van de (dek)vloer?

Randfoam heeft meerdere functies. Deze kantstrook van Woodstock Vloeren is geïsoleerd (1cm dikte) en steekt ook vaak boven de vloer uit (soms ook een stukje naar onderen of zit het tegen de ondervloer aan.) De randfoam heeft twee functies: 1) De eerste functie is om de koudebrug ondervangen tussen de buitenmuur en de vloer zodat de warmte niet naar buiten kan en de kou van de buitenmuur niet de vloer in kan trekken. Dit noemen wij een onderbreking van de koudebrug. 2) de vloer kan krimpen en uitzetten, door de randfoam wordt er een mogelijkheid gecreeert waar dit kan zodner dat de vloer extra gaat scheuren.

3. Waarom steekt het randfoam aan de bovenkant uit en wat hiermee te doen?

Wij van Woodstock Vloeren laten het randfoam altijd wat uitsteken. Dit doen we zodat het voor de uitvoerder makkelijker wordt om de vloer te plaatsen zonder de wanden te beschadigen. Als aan het eind van de werkzaamheden egaline wordt aangebracht, dan wordt het extra randfoam met een scherp stanleymes weggesneden. De egaline wordt dan wel tegen de rand aan gesmeerd.

4. Waarom moet er zo goed geventileerd worden als er een vloer aangebracht is?

Er zit veel vocht in de vloer en dit restvocht moet zo snel mogelijk uit het pand, zodat het niet in de muren of houten objecten trekt. Om deze reden is het dus belangrijk om goed te ventileren zodat de vloer zo snel mogelijk kan drogen. De ramen en deuren moeten daarbij wel worden afgezet met bijvoorbeeld een rooster of net zodat de huisdieren niet naar binnen kunnen!

 

 

 

Categorieën: Zonder categorie

Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.