Zo lost schuimbeton de nadelen van Drowa isolatiechips op

In Nederland worden de Drowa isolatiechips veelvuldig gebruikt als isolatiemateriaal, bijvoorbeeld voor in de kruipruimte. Als de term isolatiechips je niet direct iets zegt: dat zijn die kleine piepschuim vormpjes die ook als bescherming in pakketjes wordt gebruikt. De chips zijn lichtgewicht en hebben goede isolerende eigenschappen. Door de nadelen van de isolatiechips is niet iedereen er een voorstander van, maar daar is nu een oplossing voor ontwikkeld.
Isolatiechips

Nadelen Drowa isolatiechips

Er zijn verschillende nadelen aan het gebruik van Drowa isolatiechips. De bolletjes worden inmiddels veelal gemaakt van gerecycled plastic, maar zijn nog steeds onverwoestbaar en daardoor niet biologisch afbreekbaar. Omdat de chips zo klein en licht zijn, kunnen ze makkelijk wegwaaien of in onze waterwegen terechtkomen. Als de isolatiechips hierdoor in de voedselketen terechtkomen, is dit schadelijk voor zowel mens als dier.

Daarnaast kunnen Drowa isolatiechips ook in de kruipruimte voor problemen zorgen. Bij slechte ventilatie of vochtige lucht, houden de chips vocht vast. Dit kan leiden tot een verhoogde luchtvochtigheid in de kruipruimte, wat op lange termijn schadelijk kan zijn voor houten vloeren en andere materialen. De chips kunnen ook gaan schimmelen, waardoor de isolatiewaarde afneemt.

Kruipruimte met Drowa isolatiechips

Heb je op dit moment Drowa isolatiechips in je kruipruimte en wil je je huis of bedrijfspand graag beter isoleren? Woodstock Vloeren heeft een unieke techniek ontwikkeld waarbij de isolatiechips op een veilige manier hergebruikt kunnen worden in de kruipruimte. De bestaande isolatiechips worden gemengd met het schuimbeton, waardoor je geen losse chips meer hebt en tóch profiteert van de hogere isolatiewaarde.

Waar de isolatiewaarde, of RC-waarde, van schuimbeton normaal gesproken 3,5 is, zorgt de combinatie met Drowa isolatiechips voor een RC-waarde van 5,0. In het kader van de BENG-eisen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) is de ondergrens voor de RC-waarde van vloeren op 3,7 vastgesteld in Nederland. En hoe hoger de RC-waarde, hoe beter de isolatie.

Extra voordelen schuimbeton met isolatiechips

Bijkomend voordeel van de combinatie tussen schuimbeton en isolatiechips is dat er minder schuimbeton nodig is om je kruipruimte te isoleren. En als je later besluit dat je toch vloerverwarming wilt laten aanleggen in je huis of bedrijfspand, is de mix van schuimbeton en isolatiechips hier zeer geschikt voor.