Woodstock vloeren zijn zeer goed met vloerverwarming

WOODSTOCK is een vloeren bedrijf die de vloer weer vlak maakt.Isoleer de vloer voor warmte, kou, brand en geluid denk daarbij aan de WOODSTOCK MAGNESIETVLOER

De ondervloer voor vloerrenovatie

Voordelen

 • Snel beloopbaar (na 5-10 dagen)
 • Gegarandeerde goede kwaliteit
 • Uitstekend geschikt voor zwevende vloeren
 • Hoge druksterkte (tot 30 N/mm2)
 • Hoge buigtreksterkte (tot 7 N/mm2), de dekvloer kan ook dunner zijn
 • Beter voor het milieu zeer duurzaam
 • Arbeidsvriendelijk (aanbevolen door het Ministerie van SZW)
 • Vloer die geschikt is voor vloerverwarming: uitstekende afgifte van warmte

Renovatievloer van woodstock

Ook voor renovatie- en eindvloeren bij woodstock binnen de renovatiebouw letten woodstock op het type woning, de ruimtes en kwaliteit van de ondergrond. Daarnaast zijn voor dit type projecten meer factoren van belang. WOODSTOCK let op de volgende eigenschappen om de toe te passen isolatie en afwerkvloer te bepalen:

 • Geluidseisen: woodstock werkt met u de juiste maatregelen om te voldoen aan het bouwbesluit of de comforteis.
 • Beschikbare hoogte: WOODSTOCK geeft advies aan op de beschikbare hoogte voor de isolatie en de afwerkvloer.
 • Maximale gewicht van de afwerkvloer: bij renovaties geldt vaak een limiet op het gewicht van de isolatie en afwerkvloer per m2. Wij spelen hierop in door de dikte van de isolatie en dikte van de afwerkvloer op elkaar af te stemmen. Ook adviseren we bij renovatie vaak om te kiezen voor een lichte ondervloer.
WOODSTOCK

WOODSTOCK

VLOERverwarming werkt efficiënter dan een normale verwarming met cv-ketel installatie. Hierdoor bespaar je niet alleen op je energierekening, je bent ook nog eens milieubewust bezig omdat je minder gas verbruikt. Vloerenverwarming.nl is in het leven geroepen om toekomstig gebruiker te voorzien van alle noodzakelijke informatie. Daarnaast kun je meerdere offertes van diverse specialisten vergelijken.

Vloerverwarming

Vloerverwarming zit in de vloer verwerkt. Er zijn twee systemen voor vloerverwarming: elektrische verwarming en verwarming met warm water.

Beschrijving WOODSTOCK

Elektrische vloerverwarming is niet energiezuinig. Als we het over vloerverwarming hebben, bedoelen we de watervoerende vloerverwarming. Hierbij wordt warm water door buizen in de vloer gepompt.

Gelijkmatige temperatuur

Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in de woonruimte; de warmte van de cv-installatie wordt verdeeld over een groter oppervlak. Ook vindt minder stroming van lucht plaats. Hierdoor voelt vloerverwarming comfortabeler aan en kan de verwarming een graadje lager.

Lage temperatuurverwarming

Voor energiezuinige woningen wordt meestal gekozen voor een lage temperatuurverwarming. Dat wil zeggen dat de temperatuur in het verwarmingssysteem maximaal 55 °C is. De lagere temperatuur vereist een groter verwarmingsoppervlak om dezelfde warmte in de ruimte te krijgen. Daarom wordt vaak gekozen voor vloer- of wandverwarming. Een lage temperatuurverwarming is energiezuiniger.

Toepassen

Idealiter wordt de vloerverwarming gelijk in de afwerkvloer gestort. Dit is bij nieuwbouw of een grote renovatie geen probleem.

Het is ook mogelijk om de verwarming achteraf in te frezen. Het nadeel daarvan is dat de leidingen dan wat hoger in de dekvloer liggen, waardoor de warmte minder goed wordt verdeeld. Een ander nadeel is dat bij de aanleg van de vloer onvoldoende rekening is gehouden met vloerverwarming. Bij het infrezen worden regelmatig waterleidingen geraakt.

Tegenwoordig zijn er ook diverse mogelijkheden om bij houten vloeren vloerverwarming toe te passen.

Wandverwarming

Een minder gebruikelijke variant van een lage temperatuurverwarming is wandverwarming. Hiervoor zijn verschillende systemen in de handel. Wie wandverwarming wil, moet goed uitkijken bij het ophangen van wanddecoratie.

Aandachtspunten

Open of gesloten systeem

Bij vloerverwarming kun je kiezen voor een open of een gesloten systeem. In beide gevallen is er een warmtebron, zoals een cv-ketel of warmtepomp, nodig om warm water te leveren.

Open systeem
Bij een open systeem worden de vloerverwarmingsbuizen direct aangesloten op de warmtebron. Hierbij is een mengregeling (bijmengen met koud water) noodzakelijk, tenzij de aanvoertemperatuur onder de 55 °C ligt.

Gesloten systeem
Bij een gesloten systeem zijn de vloerverwarmingsbuizen niet direct aangesloten op de warmtebron en is er een warmtewisselaar nodig.
In verband met kans op schade door roestvorming in de ketel, adviseren wij een gesloten systeem met warmtewisselaar.

Ligging van de buizen

De afstand van de buizen bepaalt de warmteafgifte. Hoe kleiner de buisafstand, hoe groter de warmteafgifte per m2.

Diepte
De verwarmingsleidingen moeten diep genoeg gelegd worden. Voor een optimale warmteafgifte is een dekking van 25 à 30 mm aan te raden. Bij een kleinere dekking vindt er minder warmteafgifte plaats en is de kamertemperatuur minder goed te controleren.

In de praktijk kan de dekking variëren, daar zijn geen wettelijke richtlijnen voor. Belangrijk is dat de leidingen in elk geval niet zichtbaar zijn aan de oppervlakte van de dekvloer en dat er niet al te grote temperatuurverschillen aan de oppervlakte voelbaar zijn.

Keuze vloerafwerking

Het is belangrijk dat de vloerafwerking geschikt is voor vloerverwarming. Dit staat in de productinformatie (te herkennen aan een speciaal symbool).

Bij vloerverwarming is het belangrijk dat de vloerafwerking niet een te groot isolerend vermogen heeft. Anders bereikt de warmte de ruimte niet of te laat. De meest gebruikte en ook efficiënte vloerafwerking zijn plavuizen of tegels, maar ook bepaalde laminaatvloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming.

Gebruik geen zachte houtsoorten (bij parket). Zwaar tapijt of tapijt is ook niet aan te raden.

Regeling temperatuur

Temperatuurregeling met een enkele kamerthermostaat is de meest eenvoudige oplossing. Dit is alleen niet aan te raden, omdat de temperatuur dan alleen kan worden gegarandeerd in de ruimte waar deze thermostaat aanwezig is.

Kies daarom bij voorkeur voor een temperatuurregeling per vertrek.

Koeling

Vloerverwarming kan op warme dagen ook voor koeling worden gebruikt. In plaats van warm wordt koud water door de leidingen gepompt. Het gaat dan wel om topkoeling. Dat betekent dat het systeem de temperatuur in huis een beperkt aantal graden omlaag kan brengen. Voor lagere temperaturen is airco noodzakelijk.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares