Wat is het warp system?

Het WARP system lijkt vooral op een een traditioneel vloerverwarming systeem met waterbuizen en (vloer)matten waar de buizen in kunnen worden geklikt. Het WARP system kan echter ook gebruikt worden als wandverwarming of worden geïntegreerd in een plafond. De systeem matten zijn relatief dun en hierdoor goed weg te werken. Dit kan een voordeel zijn als u te weinig ruimte heeft voor bv. een dikkere vloer.
Er zijn veel aanbieders en vloerverwarming systemen, ieder met hun voor en nadelen. Hoe maak nu de juiste keuze voor uw (nieuwe) situatie? Wij leggen u uit hoe het WARP systeem verschild van traditionele verwarming, en wat de beste manier is om uw woning te verwarming.

Warp systems

Voordelen Warp Systems

  • Lage opbouwhoogte
  • Lange levensduur
  • Aansluitbaar op alle verwarmings- en koelbronnen
  • Licht in gewicht
  • Onderhoudsvrij
  • Makkelijk te plaatsen
  • Snelle reactietijd
  • Energiebesparend

Hoe werkt het systeem?

Bij vloerverwarming met CV ketel, stadsverwarming of houtkachel wordt het water het systeem ingebracht met een temperatuur van 45 graden Celsius, en komt het meestal retour met een temperatuur van 35 graden. Hierbij wordt dus een temperatuurverschil van 10 graden aangehouden.

Bij een warmtepomp als primaire warmtebron wordt een lagere aanvoertemperatuur aangehouden van bijvoorbeeld 30 graden Celsius en een retour van 25 graden. Om dan hetzelfde vermogen aan energie in de ruimte te krijgen moet er bij een temperatuurverschil van 5 graden i.p.v. 10 dubbel zoveel water over de groep stromen om het gewenste resultaat te krijgen.

Dit laatste kan op 2 manieren worden opgelost: 1) Met een vloerverwarmingsbuis met een grotere diameter. 2) Met een buis van een gelijke diameter op +/- 60% van de gebruikelijke lengte. Bij een 10mm buis wordt in situaties van een traditionele stookmethode een groepslengte van 70 meter aangehouden. Bij een buisgroep met buis van 10mm op een warmtepomp wordt een groepslengte van +/- 42 meter aangehouden. Door een kleinere groepslengte te gebruiken neemt de doorstroomweerstand af, en kan er meer volume over de groep stromen waardoor het gewenste vermogen altijd wordt gehaald.

Totaalpakket: vloerverwarming met isolatie en dekvloer

Wist u dat u het warp system, of andere vloerverwarmingssystemen, ook goed kunt combineren met isolatie producten en de andere vloeren van Woodstock?
Wij kunnen een volledige "bespaar vloer" aanbieden met schuimbeton isolatie en een anhydriet- of zandcementvloer. Het is verstandig om uw vloerrenovatie direct goed en volledig aan te pakken, en het maximale uit uw investering te halen. Ook kunt u de vloer direct netjes afwerken met bijvoorbeeld een parket of pvc vloer. Zelfs woonbeton- of gietvloeren zijn een mogelijkheid.

Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we het totaalpakket aanbieden tegen een uitstekende prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt heeft.

WARP systems verdeler

De kosten van WARP systems

De kosten van vloerverwarming zijn afhankelijk van meerdere factoren, waardoor een prijsindicatie eigenlijk altijd maatwerk is. Vloerverwarming als hoofdverwarming is over het algemeen duurder dan vloerverwarming als bijverwarming. Het legsysteem dat u gebruikt heeft ook invloed op de prijsindicatie. Bij grotere opdrachten of een combinatieopdracht kunnen wij eventueel kwantumkorting aanbieden.
Vloerverwarming kosten

Terugverdientijd

Vloerverwarming systemen zijn tegenwoordig efficiënter dan vroeger. De systemen zijn energiezuiniger, waardoor uw terugverdientijd een stuk korter is dan voorheen. Net als de kosten van vloerverwarming is ook te terugverdientijd tegenwoordig korter dan eerder het geval was. U bespaart meestal ongeveer €155,- tot €140,- per jaar indien uw woning goed is geïsoleerd. De terugverdientijd ligt dan vaak rond de 5 tot 15 jaar.