Vloerrenovatie Spoorbuurt Alkmaar

Heeft u een vloerrenovatie nodig in de Spoorbuurt te Alkmaar? Kies dan voor ons vloerrenovatie totaalpakket. Maar wat is dat? Vraagt u zich waarschijnlijk af. Dankzij onze jarenlange ervaring en ons netwerk van vakkundige bedrijven waar wij mee samenwerken, zijn wij dé specialist op het gebied van vloeren. In ons totaalpakket kunt een één van onze prachtige Woodstock-vloeren naar keuze combineren met uitstekende isolatie én vloerverwarming.

Vloerrenovatie Spoorbuurt Alkmaar

Vloerrenovatie totaalpakket

Bent u toe aan een nieuwe vloer in uw woning en wilt u besparen op uw stookkosten? Wij renoveren uw vloer volledig door een combinatie aan te leggen van vloerverwarming met een dekvloer en een eindvloer. Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we het totaalpakket aanbieden tegen een uitstekende prijs. Er ontstaat geen wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons één vast aanspreekpunt heeft. Woont u in Haarlem? Kijk dan op: 'Nieuwbouw Haarlem'

Renovatie van oude houten vloer in Alkmaar met de schuimbetonvloer

Veel oude woning in Nederland hebben nog een houten balkenvloer met daaronder een kruipruimte. Deze vloeren isoleren slecht en door het vocht dat zich in de kruipruimte ophoopt krijgt u vaak last van rotting in de houten balken. U lost beide probleem op een makkelijke manier op door de vloer te vervangen met schuimbeton. Op deze manier verbetert u tevens uw wooncomfort.

Kruipruimte isolatie

Vochtige kruipruimte

In kruipruimtes onder huizen zit vaak teveel vocht. Koude voeten, schimmel en waterschade zijn enkele van de vervelende vervolgen hiervan. Door de kruipruimte op te vullen met schuimbeton heeft u hier nooit meer last van. De vochtwerende kwaliteit van schuimbeton zorgt ervoor dat het vocht onder de woning blijft. Uw woning blijft ook beter warm, waardoor u ook nog eens op uw energiekosten bespaart.

Schuimbeton als fundering

VloerisolatieSchuimbeton is in sommige gevallen ook goed te gebruikten als fundering. Het is relatief vlak, en daardoor zeer geschikt om op verder te bouwen. Zo kan het een goed alternatief zijn voor een fundering op palen. Wel moeten we altijd rekening houden met wat erop gebouwd gaat worden: het kan alleen lichte constructies dragen.

Vloerisolatie

Vloerisolatie.v1Schuimbeton is ook uitstekend geschikt om te gebruiken als vloerisolatie. Door vloeren met schuimbeton te isoleren slaat u verschillende vliegen in één klap. U bespaart energie, houdt vocht beter weg uit uw huis en zorgt voor een aangenamere binnentemperatuur.

Vloerverwarming

Vloerverwarming
Nadat het schuimbeton is uitgehard brengen we bij dit speciale totaalpakket de vloerverwarming hierboven aan.

Dekvloer

AnhydrietvloerSchuimbeton kan worden gecombineerd met diverse soorten dekvloeren. Zoals een magnesietvloer, cementdekvloer of anhydrietvloer.

Eindvloer

Eindvloer
Als eindvloer heeft u de keuze uit een laminaat of parket. Bent u meer van de betonlook, kunt u ook kiezen voor een woonbetonvloer.

Wat is schuimbeton?

Schuimbeton is een vloeibaar mortel dat bestaat uit: cement (eventueel verschillende soorten), fijn zand, water, schuimmiddel en soms eventuele vulmiddelen (poederkoolvliegas - steenmeel). Het is licht, goedkoop, gaat lang mee en is makkelijk aan te brengen.
Door de jaren heen is schuimbeton flink ontwikkeld tot het product dat het nu is. Met nieuwe technieken, betere en kleinere pompen, en het ontwikkelen van chemische en biologische schuimvormers blijft schuimbeton continue in ontwikkeling.

Isolatiewaarde

Schuimbeton is een degelijk isolatiemiddel met een rc waarde van 3,5 m2K/W bij een dikte van 35cm. Wist u dat u in aanmerking kan komen voor subsidie als u energiebesparende isolatiemaatregelen laat uitvoeren in/aan uw woning?

Droogtijd

Schuimbeton is meestal na twee of drie dagen beloopbaar. Dit kan echter sterk variëren afhankelijke van de dikte van het schuimbeton. Hoe dikker de laag, hoe langer de droogtijd. De droogtijd is echter afhankelijk van meerdere facturen, zoals de luchtvochtigheid en de temperatuur van de kamer. Het is verstandig om hierover altijd te overleggen met uw projectbegeleider.

Dikte

Meestal brengen wij een schuimbetonlaag van 25 tot 50 centimeter aan, afhankelijke van de dikte van de vloer. Dit materiaal kan in bijna elke laagdikte worden aangebracht. Vanaf de 50 centimeter is het wel noodzakelijk om het beton in twee fases aan te brengen. Heeft u twijfels over de benodigde laagdikte? Wij kunnen de maten van uw woning/bedrijfsruimte voor u inmeten.

De voordelen

  • Goede isolerende werking
  • Relatief goedkoop
  • Erg licht, maar toch relatief sterk
  • Gaat vocht en schimmel tegen
  • Goed bestand tegen vorst en dooi
  • Zelf-nivellerend
  • Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar
  • Lange levensduur
  • Al beloopbaar na 48 uur

Subsidie isolatie

Wist u dat u misschien subsidie kan aanvraag voor schuimbeton isolatie? Vanaf 15 augustus bestaat er een nieuwe subsidieregeling voor het isoleren van uw huis. De regeling heet Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). De subsidie is bedoeld om meer mensen te laten investeren in isolerende maatregelen en zo bij te dragen aan een beter milieu. U komt is aanmerking als u minimaal twee isolatiemaatregelen laat uitvoeren aan uw woning. Hoe meer isolatiemaatregelen u neemt, hoe meer subsidie u kunt krijgen. U vraagt de subsidie pas aan nadat de isolatiemaatregelen zijn afgerond en betaald.

Lees hierover meer in ons artikel, of kijk direct op de website van de Riksoverheid.

Vloer in Rotterdam nodig? kijk dan hier.