Vloer egaliseren

Het egaliseren van de vloer is een van de belangrijkste onderdelen van het leggen van de vloer. Een egale vloer is namelijk het fundament. Voor het egaliseren van de vloer word egaline gebruikt. De vloer dient optimaal geëgaliseerd te zijn volgens het PPI-keurmerk en de normen van de vloerbedekkingsleverancier. De eisen aan de vloer zijn erg hoog, dit is natuurlijk terecht. Daarom is het egaliseren van de vloer een precieze klus, en het is erg belangrijk om deze stap correct uit te voeren in overeenstemming met de normen. Als dit werk niet goed is gedaan kun je gewoon opnieuw beginnen. Denk daarom vooraf goed na. Zeker als u het zelf wilt doen is het beter om na te gaan of het beter is dit uit te besteden aan een professional.

Vloer egaliseren

Egaliseren vloer

Voordat u begint met het leggen van tegels of bij het leggen van laminaat, parket of tapijt, is het meestal nodig om de vloer waterpas te zetten. Dankzij de zelfnivellerende werking van egalisatiemortel krijg je altijd een gladde en rechte vloer. Het egaliseren van de vloer is niet duur, hij is na een dag al droog, waardoor je de afgewerkte vloer snel kunt blijven gebruiken.

Zelf vloer egaliseren

Als je het meerdere keren hebt gedaan, is het egaliseren van de vloer met egalisatiemiddel eigenlijk heel eenvoudig. Je moet zeker weten dat er geen gatjes alle gaatjes in  de vloer dicht zijn en weten hoe hoog het moet zijn. Vervolgens wordt Egaline voorbereid met water en Egaline cement. Meng ongeveer 5 minuten, laat het een tijdje staan ​​en meng dan goed. Nu vloeit de egaline goed over de vloer.

Egaline vloer dikte

Hoe dik moet je een vloer egaliseren? Een egalinelaag kan vrij dun aangebracht worden, meestal is een dikte tussen de 1 en 6 mm voldoende om de ondervloer te egaliseren. Een egalinelaag van enkele centimeters raden wij af. Als de ondervloer ernstige beschadigingen heeft of als er veel verloop in de vloer zit, is magnesiet een betere optie. Met magenesiet kunnen we vloeren uitvlakken met een verschil in hoogte tot 10 centimeter.

Droogtijd egaline

Hoe lang moet een vloer drogen na egaliseren? De droogtijd van egaline is van meerdere factoren afhankelijk. Ten eerste is dikte van de egalinelaag bepalend. Daarnaast speelt de temparatuur in de ruimte een rol, maar ook het soort egaline is van belang. Als u zelf de vloer aan wilt brengen, laat u dan op deskundige wijze informeren over de droogtijd van de egaline die u gebruikt.

Egaline vloer

Er bestaan verschillende soorten egaline. Als u de egaline aanbrengt op hout gebruikt u een ander soort egaline dan op beton of tegels. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u deskundig adviseren welke soort egaline geschikt is voor uw ondervloer. Als u zelf aan de slag gaat is het belangrijk u goed te laten informeren welke egaline u nodig heeft.

De juiste dekvloer

Anhydrietvloer
Niet voor elke eindvloer is het nodig egaline aan te brengen. Als uw vloer zwevend gelegd wordt zijn wat onregelmatigheden in de ondervloer vaak geen probleem. Wilt u weten of het aanbrengen van egaline nodig is in uw situatie? Neem dan contact met ons op, wij informeren u graag en onze adviseur is beschikbaar voor het beantwoorden van uw vragen.

Egaline met vloerverwarming

Vloerverwarming
Egaline wordt veelal gebruikt in combinatie met vloerverwarming. Zeker als u leidingen in de bestaande vloer laat frezen is het belangrijk de vloer hierna te egaliseren. Egaline is hier uitstekend geschikt voor. Door de flexibiliteit van egaline is het bovendien goed te combineren met vloerverwarming.

Vloerafwerking

Eindvloer

Als egaline eenmaal is uitgehard, is de vloer klaar voor de afwerking. Eventueel kunt u de vloer nog licht opschuren, maar daarna heeft u een prachtige vlakke vloer. U kunt nu met een gerust hart de eindvloer van uw keuze (laten) leggen.

Vloer egaliseren kosten

Wat kost een vloer egaliseren per m2? Als u de egaline door Woodstock Vloeren wilt laten aanbrengen dan verzorgen wij dit graag voor u. De prijs is van verschillende factoren afhankelijk, waaronder de locatie waar de vloer gestort moet worden en de oppervlakte van de vloer. Als u meer informatie wilt over de kosten dan adviseren wij u een offerte op maat aan te vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend over egaline

Categorieën: Zonder categorie