De werknemers van Woodstock Vloeren zijn allen opgeleid door erkende VCA-opleiders en staan geregistreerd in het VCA Centraal Diploma Register (CDR). VCA is al meer dan 25 jaar een beproefd programma waarin verschillende branches hun kennis en ervaring hebben gebundeld op het gebied van veilig, gezond en duurzaam werken. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Woodstock Vloeren: ‘Door onze werknemers te scholen met een VCA-diploma of -certificaat, leggen wij de basis voor het veilig uitvoeren van alle werkzaamheden binnen ons bedrijf. Wij laten hiermee zien dat wij veilig en gezond werken belangrijk vinden en dat uw opdracht uitgevoerd wordt door een deskundig en betrouwbaar bedrijf. VCA kijkt onder andere naar het risicobeheer, de betrokkenheid van ons als directie, hoe bereiden wij ons voor op noodsituaties en de bedrijfsgezondheidszorg. Maar ook de aanschaf en keuring van materialen, arbeidsmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen zijn belangrijk. Woodstock Vloeren is mede door de VCA gecertificeerde werknemers een solide bedrijf om mee samen te werken.
Kijkt u voor meer op INFORMATIE VCA
In dit register vind je alle personen die vca diploma in bezit hebben kijk op vca register voor curses vca VCA- of SOG-diploma/certificaat

Over het Centraal Diploma Register
Informatie
In het Centraal Diploma Register (CDR) kunt u nagaan of iemand een geldig VCA- of SOG-diploma heeft. Diplomahouders kunnen met het CDR de geldigheidsduur van hun diploma controleren, zodat ze weten wanneer het tijd is om herexamen te doen. Om in het CDR te zoeken heeft u minimaal de geboortedatum en drie aaneengesloten letters van de achternaam van de diplomahouder nodig.
In het CDR staan:
VCA-diploma's (B-VCA, VOL-VCA en VIL-VCU);
Diploma's en certificaten voor opleidingen uit de SSVV Opleidingengids (SOG) op het gebied van petrochemie en steigerbouw.
Buitenlandse diploma's en gelijkwaardige diploma's staan niet in het CDR. Kloppen uw gegevens in het CDR niet, of wilt u niet in het CDR worden opgenomen? Neem dan contact op met VCA Infra.
De gegevens uit het CDR staan ook op het Digital Safety Passport (Deltalinqs) en het Digitaal Veiligheidspaspoort (railAlert)
Kijk ook Inspectie SZW
Sta jij wel eens een moment stil bij de mogelijke risico’s op je werkplek? Hier 5 redenen om dat te doen!
1. De gordel
Veel oplossingen om veilig en gezond te werken, zijn zo eenvoudig als een gordel om doen in de auto. Je stapt in, doet je gordel en rijdt weg; een automatische handeling. En herken je het unheimische gevoel als je geen gordel om hebt? Zorg dat veiligheidsmaatregelen op je werk net zo’n automatisme worden als je gordel om doen. Daarmee heb je zomaar 90% van de risico’s afgedekt!
2. Goede werksfeer
Een veilige werkomgeving zorgt voor een prettige werksfeer. Veilig werken doe je samen: als je onveilig werkt, neem je niet alleen een risico voor jezelf, maar breng je ook je collega’s in gevaar. En andersom geldt hetzelfde, dus spreek je collega hier gerust eens op aan. Dat is pas echt samenwerken!
3. Emoties
Natuurlijk wil je vanavond graag weer, met al je vingers en met genoeg energie, thuis komen om er nog een gezellig avondje van te maken met je familie en vrienden. Veilig en gezond werken draagt bij aan je algehele gesteldheid, zowel mentaal als fysiek. Daarmee blijf je een leuker persoon voor je omgeving!
Gedurende een periode van ongeveer 40 jaar brengen we heel wat uurtjes door met werken. Je kunt er dus maar beter het beste van maken. Zie daarvoor ook nog een keer punt 2 en 3.
4. Lange termijn schade
De kans op een dodelijk arbeidsongeval is niet zo groot, maar zogenoemde sluipmoordenaars liggen op de loer. Langdurige blootstelling aan bijvoorbeeld trillingen, werkdruk of schadelijke stoffen veroorzaakt op de korte termijn geen of nauwelijks klachten, maar de gevolgen op de lange termijn zijn niet te onderschatten. Je wilt toch nog een paar jaartjes langer mee?
5. De werkgever
Als werknemer speel je zelf een belangrijke rol in het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving. Je werkgever is daarnaast verantwoordelijk om de juiste condities te scheppen om dit mogelijk te maken. De basis hiervoor is de RI&E (Risico-Inventarisatie en –Evaluatie), die bestaat uit een lijst van alle risico’s en een plan van aanpak om de risico’s te beperken. Vraag eens bij je werkgever om de RI&E. Zie je specifieke risico’s, kaart dat dan eens aan bij je werkgever.
Kijk onder ‘voor werknemers’ wat jij zelf kunt doen voor een veilige en gezonde werkomgeving!