Een tafelblad op maat kent vele voordelen. Een op maat gemaakt blad maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een tafel te maken voor iedere specifieke situatie en ruimte. Hierdoor kan een ruimte precies naar uw smaakt of comfort gecreëerd worden. Een smaakvol interieur is bij iedereen qua indeling zeer divers. Wilt u een tafelblad die compleet aan uw persoonlijk wensen voldoet? Dan kunt bij ons uw creativiteit los laten. Of het nu om een tafelblad voor een salontafel, eettafel of voor een bureau gaat. Geef ons uw wensen en wij maken een tafel die aan uw verwachtingen voldoet.

Betonnen tafelblad

Betonnen tafelblad

Bij beton denkt u misschien dat het om loodzware tafels gaat. Als we tafels zouden maken met een tafelblad van massief beton, dan zouden ze inderdaad zeer zwaar zijn. Wij maken daarom tafelbladen van lichtgewicht beton. Bij Woodstock maken we betonnen tafels met echt beton! Dit is een cementgebonden mortel die op veel manieren wordt toegepast. Kijk bijvoorbeeld naar onze woonbetonvloer. Dit beton is zeer geschikt voor toepassing op wanden en vloeren in badkamers en keukens. Het materiaal is slijtvast, waterbestendig en hygiënisch. Daardoor is het ook heel geschikt voor een betonblad op tafels. Bij het maken van beton tafels werken we met een houten frame als basis voor bijvoorbeeld een eettafel. Deze werken we af met een impregneermiddel. Door het lichte gewicht blijft de tafel goed verplaatsbaar. Liever een betonnen keukenblad?

Slijtvast, waterbestendig en hygiënisch

In tegenstelling tot beton sire op kalkbasis is beton een basis van cement. Dat bied heel veel voordelen, zeker bij betonnen tafels, aanrechtbladen en badkamermeubels. Een speciale coating zorgt ervoor dat een tafel of aanrechtblad tot zo’n 16 uur is beschermd tegen het intrekken van vocht zoals koffie, thee of wijn. Daarnaast is het door de samenstelling watervast, zodat het ook geschikt is om als aanrechtblad te gebruiken. Bacteriën en schimmels hebben geen kans omdat het van alkalisch materiaal is. Ten slotte is het heel eenvoudig in onderhoud. Zo kunt u kunt een betonnen tafelblad eenvoudig schoonmaken met een vochtig doekje.

Betonlook tafel

Een mooie eigenschap van beton is dat het heel goed te mengen is met kleurstoffen. Dat betekent dat u bij Woodstock betonnen tafels in elke kleur kunt krijgen. We hebben vele standaardkleuren, maar desgewenst kunnen we ook speciale kleuren mengen. Bovendien maken we beton tafels in elke afmeting, tot lengtes van 5 meter lang en 2.40 meter breed. We zijn specialist in het maken van XXL tafels, maar voor een stijlvol bijzettafeltje met een betonnen blad draaien we onze hand niet om. De tafelbladen zijn 2 tot 10 cm dik. Ten slotte kunt u kiezen uit twee soorten afwerking waarmee het beton wordt aangebracht: een gladde en een grove afwerking. Beton tafels met een gladde afwerking hebben een wat strakkere en moderne uitstraling en beton tafels met een grove afwerking hebben een robuuste en doorleefde uitstraling.

 

Tafelblad hout

Een houten tafelblad word veruit het meest gebruikt. Hieronder bespreken welke soorten houten tafelbladen er zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

Mangohout tafelblad

De populariteit van Mangohout is de laatste jaren enorm gestegen. Dit komt vooral omdat deze houtsoort erg duurzaam is. Wanneer de boom is gestopt met het geven van vruchten word de boom gekapt en gebruikt voor meubels en andere houtpraktijken. Voor Mangoplantages is de boom waardeloos als het geen vruchten meer produceert. Mangohout kan qua uitstraling en structuur niet vergeleken worden met andere houtsoorten. Het is een heel uniek product door door de drukke hout- print. Hoewel de basis van het Mangohout altijd gelijk is, kunnen er kleurschakeringen voorkomen en is het ene tafelblad afwijkend van het andere. Daarnaast is Mangohout zeer goed te combineren met staalproducten voor een industriële look.

Voordelen
- Duurzaam
- Weinig onderhoud nodig
- Mooie unieke uitstraling ook voor een industriële look
- sterk.

Nadelen
- Kan oneffenheden hebben
- Kleur is niet altijd hetzelfde

Eiken tafelblad

Een van de meest bekende houdsoorten is Eikenhout.  Dit is in Nederland ook nog eens een zeer bekende bekende boom. In bijna elk bos staan wel Eikenbomen. Het is een sterk en hard houtsoort en wordt daarom veel gebruikt voor meubels. Eikenhout heeft een rustige en robuuste uitstraling. Het wordt veel gebruikt voor moderne meubelen.

Voordelen
- Slijtvast
- Hard, en raakt hierdoor niet snel beschadigd
- Gemakkelijk te combineren met verschillende stijlen.

Nadelen
- Duur
- Niet waterbestendig
- Lastiger te combineren met industriële inrichtingen.

Acaciahout tafelblad

Acaciahout wordt al lange tijd gebruikt voor meubels en is heel mooi als tafelblad. Dit komt omdat het een warme en duurzame loofhoutsoort is. De prachtige kleurschakeringen, de mooie vlamtekeningen in het hout en natuurlijk de uiterst warme kleur maakt Acaciahout onderscheidend van andere houtsoorten. Het is uniek en karakteristiek in elk opzicht; geen enkel stuk hout is gelijk van vorm, structuur of kleur, zodat kleurschakeringen zelfs binnen één meubelstuk onvermijdelijk zijn.

Voordelen
- Hardhout
- Gaat lang mee
- Moderne uitstraling
- Unieke look

Nadelen
- Relatief duur
- Acaciabomen worden niet groot, hierdoor zijn grote planken moeilijk te verkrijgen
- Kan na verloop van tijd een nieuwe coating nodig zijn.

Esdoorn

Dit is een loofsoorthout afkomstig uit Europa of Amerika. Esdoornhout wordt ook wel Ahorn genoemd. In Amerika wordt het ook wel Maple hout genoemd. Deze soort wordt vaak gebruikt voor meubels omdat dit de hardste houtsoort is.Het hout is lichtgeel en heeft hele fijne nerven.

Voordelen
- hard.
- Fijne nerven.
- Geen noesten.

Nadelen
- Verkleuring met licht mogelijk.

Notenhout Tafelblad

Notenhout is een erg sterke massieve houtsoort en kenmerkt zich door zijn warme kleur donkere kleur en luxe uitstraling door de mooie vlammende nerf. Notenhout wordt vooral gebruikt voor kasten en diverse tafels. Notenhout heeft een hoge dichtheid, hoger dan eikenhout. Dit betekend dat het wel tegen een stootje kan en daardoor heb je extra lang plezier van jouw notenhouten tafelblad. Notenhout wordt vrijwel altijd afgewerkt met een soft touch lak of een olie. Dit is het beschermlaag tegen invloeden van buitenaf, zoals vlekken en kringen.

Voordelen
- Makkelijk te bewerken.
- Rechte nerf.
- Luxe uitstraling.

Nadelen
- word steeds duurder door schaarste
- Kan krimpen of uitzetten door slechte luchtvochtigheid

Teak Tafelblad

De kleur van Teakhout is licht tot goudbruin en kan door het zonlicht donkerder verkleuren. Dit hout ziet er door de verkleuringen erg stoer uit. Teakhout is afkomstig van loofbomen uit de tropen. Door de oliën in het hout voelt het glad en zacht aan

Voordelen
- Stevig.
- Stoer.
- Natuurlijk.

Nadelen
- Zwaar.
- Kan verkleuren.

Buikenhout

In Nederland word ook Beukenhout veel gebruikt. Het splintert bijna niet en is erg hard. Het hout geeft soms een rode gloed van zijn lichte bruine kleur. Beukenhout heeft een gelijke nerf en structuur.

Voordelen
- Goedkoop.
- Gelijke nerf en structuur.

Nadelen
- Kan snel gaan vergelen.

Tafelblad op maat

Glazen tafelblad

Een glazen tafelblad is stijlvol, makkelijk schoon te houden en in bijna ieder interieur toe te passen. Vooral bij een modern huis geeft het een ruimtelijk effect. Een tafelblad van glas is aan de andere kant weer iets waar sommige mensen niet heel enthousiast van worden. Het is immers van glas, en dit kan breken en allerlei verwondingen veroorzaken. Daarentegen zijn glazen bladen van deze tijd wel een stuk steker en is er dus minder kan op breken. Een glazen tafelblad wordt vaak ook gebruikt als beschermlaag van bijvoorbeeld een houten tafel. De sterkte van een glazen tafelblad is altijd een combinatie van afmeting en dikte. Een tafelblad van 2 meter lang, kan niet in een dikte van 4 mm worden gemaakt, omdat dit vroeger of later breekt.  Als beschermlaag kan een dikte van bijvoorbeeld 4 mm wel worden gebruikt bij een lengte van 3 meter.

Voordelen
- Stijlvol.
- Makkelijk schoon te houden.

Nadelen
- Kan bereken.
- Zeer kras gevoelig

Waarom een betonnen tafelblad?

De interieur trend van dit moment is industrieel. Onze betonnen tafelbladen zijn stevig, slijtvast en duurzaam. De uitstraling van onze bladen past perfect bij de industriële look door de robuust- en stoerheid. Hierdoor combineert het ook perfect met andere natuurlijke materialen als RVS en hout. Uw stylingsopties zijn eindeloos met een betonnen tafelblad. Voor deze tafels hoeven geen bomen gekapt te worden. De tafel bestaat uit een mengsel van cement en andere toevoegingen. De tafelbladen hebben daarnaast een relatief laag gewicht. Dit komt doordat wij de kern van bladen die dikker dan 4 centimeter zijn van piepschuim maken. Hierdoor blijft het beton sterk, maar weegt het een heel stuk minder dan een massief betonnen blad, en is ook niet zwaarder dan bijvoorbeeld een granieten blad. Wij kunnen grote en lange betonbladen aan één stuk maken die geen krimpscheuren krijgen omdat wij glasvezels verwerken in het betonmengsel. Zoals u weet maken we de bladen met de hand compleet naar uw wensen in onze eigen werkplaats, en kunnen we eventueel met een logo of afbeelding personaliseren. Dit doen we door de beeltenis in de mal aan te brengen of achteraf in het blad te stralen. Ten slotte hoeft u niet bang te zijn voor vlekken of krassen. Wij impregneren onze betonnen tafelbladen en brengen daarna een beschermende toplaag aan die niet glanst. Het eindproduct is nu zeer goed beschermd tegen vlekken, blijft veel langer mooi en is gemakkelijker zelf te onderhouden. Mét het behoud van die robuuste betonuitstraling.

Voordelen en nadelen van een betonnen tafelblad

Voordelen betonnen tafelblad

 • Duurzaam (zal zeer lang mee gaan)
 • Robuuste en industriële stijl
 • Slijtvast
 • Stevig
 • Handgemaakt
 • Compleet personaliseerbaar (eventueel met logo of afbeelding)
 • Geïmpregneerd
 • Onderhoudsvriendelijk (zeer gemakkelijk om te schoonmaken)
 • Kleurvast (kan dus ook buiten staan)

Nadelen betonnen tafelblad

 • Blijft evengoed een relatief zwaar tafelblad
 • Relatief duur

Betonnen tafelblad accessoires

Opzoek naar leuke industriële accessoires voor in het huis? Kijk dan hier. Bestel direct een tafelblad

Categorieën: Interieur