Anhydrietvloer
Dat schuimbeton veel toepassing had wisten we bij Woodstock al. Nu komt daar echter een extra toepassing bij. In Winterswijk schaatsen de mensen op ijs dat dankzij schuimbeton minder snel opwarmt. Schuimbeton isoleert zo goed dat het 6 graden scheelt ten opzichte van andere banen. Hierdoor kan al na één nacht op het ijs geschaatst worden.

TU Twente

Het idee van een afstudeeropdracht van een student van de TU Twente. Het doel was om te kijken hoe een schaatsbaan van natuurijs zo snel mogelijk kan worden aangelegd met minimale vorst. Schuimbeton bleek hiervoor een geschikt materiaal te zijn.

Schuimbeton isolatiewaarde

Schuimbeton heeft een rc waarde van 3,5 m2K/W indien de laag schuimbeton een dikte heeft 35 centimeter.

Schuimbeton

Schuimbeton kan ook worden gebruikt als vloerisolatie. Door vloeren met schuimbeton te isoleren slaat u verschillende vliegen in één klap. U bespaart energie, houdt vocht beter weg uit uw huis en zorgt voor een aangenamere binnentemperatuur.

Wist u dat u in aanmerking kan komen voor subsidie als u energiebesparende isolatiemaatregelen laat uitvoeren in/aan uw woning? Of kijk direct op de website van de Rijksoverheid.

Categorieën: Isolatie