Vloeren bedrijven zoals ABC Vloeren zoeken steeds meer de samenwerking met Woodstock Vloeren op om o,a, het personeelstekort in de vloerenbranche beter aan te pakken. ABC Vloeren is al ruim 40 jaar een toonaangevend vloerenbedrijf in Warmenhuizen. Gespecialiseerd in cementdekvloeren en egalisatiewerk voor residentiële en commerciële projecten in Noord-Holland. Ze hebben een ervaren team van professionals die samenwerken om u een complete service te bieden van concept tot voltooiing, evenals deskundig advies en begeleiding onderweg! ABC Vloeren gebruikt hoogwaardige machines en kunnen daarom met scherpe prijzen komen en de diverse vloeren van de beste kwaliteit leveren. Ze maken dekvloeren, schuimbetonvloeren, EPS betonvloeren, zandcement, egaliseren, beton werk, anhydrietvloeren, vloerverwarming, isoleren van vloeren en eindafwerking.

ABC vloeren

Personeelstekorten in de vloerenbranche komen steeds vaker voor

De arbeidsmarkt stevent af op een nieuw 'hoog en kookpunt'. De werkloosheid daalde tot 309.000, een bijna historisch dieptepunt. Het arbeidsaanbod is zeer laag (slechts 11,4% van de actieve werkzoekenden), het aantal vacatures is ongekend hoog, er is een ernstig tekort aan recruiters en er zijn tekenen van een loonspiraal. Er zijn weinig tekenen dat het de komende maanden zal dalen. De gevolgen van het personeelstekort in de vloerenbranche worden steeds duidelijker.

Een andere veel genoemde optie is dat we meer uren moeten gaan werken. Het moet voordelig zijn en het moet mogelijk zijn. De overheid zou bijvoorbeeld gratis kinderopvang kunnen bieden, waardoor de tewerkstelling van deeltijdwerkers zou afnemen. Het kabinet is van plan dat te doen, maar het is onduidelijk wanneer de maatregel wordt ingevoerd.

"Je moet niet stoppen met denken dat je gewoon kunt invullen. In plaats daarvan kun je kijken naar plekken waar minder schaarse mensen nodig zijn, zoals het in stukken knippen van banen, waarvan sommige niet zo moeilijk zijn om te doen. Je kunt ook automatisch delen. "

De gevolgen van personeelstekorten

Personeelstekorten zullen blijven bestaan. Dit is zeker een probleem in de zakelijke dienstverlening; meer banen, meer immigratie, of meer digitalisering zou helpen, maar niet de oplossing; een andere mindset helpt bij het aantrekken en behouden van werknemers; met minder Mensen groeien samen, meer aandacht of meer creativiteit kan ook oplossingen bieden ; maak jezelf aantrekkelijk, het merk van het bedrijf is belangrijk; duurzaamheid heeft een dubbel voordeel: belangrijk voor zowel klanten als medewerkers; meer vanuit Competentiegericht denken biedt kansen.

De Sociaal-Economische Commissie (SER) concludeerde onlangs dat de jeugdzorg niet alleen kampt met personeelstekorten, maar ook kampt met een enorme werkdruk, administratieve rompslomp en beperkende regelgeving. Daarom trekt de overheid er de komende jaren veel geld voor uit. Maar een wondermiddel voor personeelstekorten (gevolgen)? Helaas is dit nog niet ontdekt. Dus, volgens een recente steekproef van Stichting Het Vergeten Kind, wachten kinderen die tienerzorg nodig hebben nu gemiddeld meer dan 10 maanden om ze te ontvangen.

Ook de EU is personeelstekorten niet uit de weg gegaan. Overheden in heel Europa hebben geprobeerd de arbeidersbeweging te stoppen door verschillende maatregelen te nemen, zodat mensen niet veel of zelfs al hun loon verliezen tijdens de gedwongen sluiting.

Het tekort aan geschoolde arbeidskrachten is een wereldwijd probleem

Het tekort aan geschoolde arbeidskrachten schaadt de productiviteit en bedrijfsgroei van kleine bouwbedrijven in het hele land. Commerciële en residentiële klanten hebben bouwprojecten in hun plannen, maar wanneer bouwbedrijven niet de werknemers kunnen krijgen die ze nodig hebben, vinden ze het moeilijk om aan de behoeften van deze klanten te voldoen.

Het loont bijvoorbeeld de moeite om eens heel anders te kijken naar het grote aantal sollicitanten dat geen betaalde baan kan krijgen. Tegelijkertijd is er een enorm tekort aan arbeidskrachten voor banen waarvoor geen diploma vereist is. Dit komt onder meer doordat de lonen te laag zijn in verhouding tot de gewerkte uren.

Het tekort lijkt verband te houden met een toename van uitzendkrachten voor pandemiegerelateerde banen, een groot aantal individuen dat de beroepsbevolking verlaat en minder studenten die de beroepsbevolking betreden. Covid-19-gerelateerde banen, zoals testen en vaccinaties, trokken vorig jaar duizenden nieuwe en tijdelijke werknemers aan, waarbij veel werknemers van buiten Nederland tijdens de lockdown naar huis terugkeerden. Bovendien kiezen veel studenten ervoor om op school te blijven in plaats van te werken te midden van de onzekerheid van de postpandemische arbeidsmarkt. Er zijn gewoon niet genoeg recent afgestudeerden om aan de eisen van bepaalde bedrijfstakken te voldoen. Deze problemen lijken voor de nabije toekomst niet te worden opgelost.

Samen met ABC Vloeren personeelsproblemen oplossen

Door de samenwerking met ABC Vloeren kunnen we personeelstekorten tegengaan en daardoor een vloeroplossing creëren die beschikbaar is voor de klanten van beide bedrijven. De voordelen van de samenwerking zijn onder meer een hogere productbeschikbaarheid en lagere productiekosten. Samen komen we met een plan om personeelstekorten te stoppen. We zijn al begonnen samen te werken aan dit project en ze hopen dat  de samenwerking zal bijdragen aan het oplossen van de personeelsproblemen in de vloerenindustrie.

Categorieën: Nieuws vloeren