Roundup

Onkruidverdelger Roundup is volgens de gezondheidsorganisatie WHO "waarschijnlijk kankerverwekkend", toch is het middel in de EU toegestaan en wordt het wereldwijd door boeren gebruikt. Wat weten we over de risico's van deze onkruidverdelger voor de mens en de natuur en kan de landbouw eigenlijk wel zonder?

Op 14 mei legde een Amerikaanse jury Bayer, de producent van Roundup, een schadevergoeding van 2 miljard dollar (bijna 1,8 miljard euro) op. Volgens de jury was voldoende bewezen dat een Amerikaans echtpaar lymfeklierkanker had gekregen door het jarenlang gebruiken van Roundup. Eind 2017 besloot de EU Roundup na veel discussie nog zeker vijf jaar toe te laten op de Europese markt. Wat weten we over deze onkruidverdelger? Zie ook het artikel op nu.nl

Roundup

Printbeton binnen- of buitenshuis

Op zoek naar een gebruiksvriendelijke en solide vloer die toch de uitstraling heeft van een natuurlijk materiaal zoals hout of natuursteen? Dan is printbeton, ook wel gestempeld beton genoemd, vermoedelijk iets voor jou! Printbeton combineert het beste van twee werelden. Ontdek meer over de eigenschappen en mogelijkheden van printbeton op deze pagina.

Printbeton kan binnen en buiten

Op zoek naar een gebruiksvriendelijke onkruidvrije vloer die toch de uitstraling heeft van een natuurlijk materiaal zoals natuursteen? Dan is de keuze printbeton snel gemaakt, ze noemen het ook wel gestempeld beton! Printbeton combineert het beste van twee delen de beton en de betonvloer en de print werelden. Ontdek meer over de eigenschappen en mogelijkheden van printbeton op deze pagina.

Een vloer van gestempeld beton bestaat uit een betonnen dekvloer met een geprinte afwerkingslaag die de look heeft van natuursteen, hout, kasseien of klinkers.
Met speciale stempelmatten, gemaakt uit kunststof, wordt een patroon op de betonvloer gedrukt. De betonvloer moet eerst wel volledig verhard zijn.
Belangrijk om weten is dat deze vloer verkrijgbaar is in elke mogelijke kleur! Het kleurpigment wordt dan eerst in de toplaag van het beton aangebracht, alvorens het patroon geprint wordt. Achteraf wordt het geheel afgewerkt met een matte of blinkende beschermlaag.

Categorieën: Tuin