Woodstock vloeren met RIGA leggen en verkopen wij houten Vloeren van de beste kwaliteit !

 

Kijk ook op de beste vloer op vloerverwarming
Riga

ik dit bericht gaan we het hebben over RIGA en onze samenwerking

Kijk op deze link RIGA Vloeren

Hout  is een prachtig product. Het heeft een mooie warme , rustige en een natuurlijke uitstraling. Iedere ruimte,  of het nou een huis of kantoor is, begint te leven met een houten vloer.  En de vloer wordt in de loop der jaren alleen maar mooier.

Hout biedt een enorme variëteit in tekening, kleurafwerking en breedte en lengte van de planken. U kunt dus zelf bepalen hoe uw vloer er uit ziet.

riga vloeren

riga vloeren

Riga is de hoofdstad van Letland; de middelste van de drie Baltische Staten. De stad is al meer dan 775 jaar oud en heeft veel interessante bezienswaardigheden. Vooral het historische centrum van de stad is beroemd en behoort tot de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ligging Riga

Riga ligt in het midden van Letland aan de Golf van Riga. Van Riga naar de stranden van de Baltische Zee (Oostzee) is het ongeveer een half uur rijden. De Westelijke Dvina (rivier) deelt de stad in tweeën en heeft er door de jaren heen voor gezorgd dat Riga een sterke handelspositie innam.

Weer in Riga

Estland kent een gematigd zeeklimaat. Dat wil zeggen: koude winters en koele zomers. In de praktijk blijkt echter dat er weinig valt te zeggen over het weer in Riga, omdat het ontzettend kan variëren. De winters van Riga duren langer dan de gemidelde  Europese winters. Het is er vaak koud en er ligt ook vaak sneeuw van oktober tot en met april. Er vallen vaak vele centimeters sneeuw in Riga. In de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur rond het nulpunt en in de zomer is het gemiddeld zo’n 22 graden Celsius..

Geschiedenis van  Riga

Riga’s geschiedenis gaat ver terug in de tijd. Er bestond op de plek waar nu Riga is een Finse kolonie met de naam Livs. De stad groeide rond 1100 snel door de vestiging van Duitse koopmannen. In deze tijd bestond Letland nog uit twee afzonderlijke delen: Lijfland (noord) en Koerland (zuid). In 1201 werd de stad officieel Riga genoemd door de bisschop van het mooie land Letland.

 

Categorieën: Zonder categorie